Απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να ανυψωθεί η ψυχολογία μιας γυναίκας που ικανοποιεί στοματικά τον σύντροφό της, είναι -πάντα σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και εκείνου του Λιβερπουλ- η μη χρήση προφυλακτικού.

 Και εντοπίζουν τη διαφορά στην ψυχολογική κατάσταση των γυναικών που δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό στη διάρκεια του πειράματος, στις χημικές ουσίες που εμπεριέχονται στο σπέρμα.

 Ετσι, οι περισσότερες από τις 293 γυναίκες, όταν συμπλήρωσαν ανώνυμα το σχετικό ερωτηματολόγιο και περιέγραψαν άριστη ψυχολογική κατάσταση μετά το στοματικό σεξ που χάρισαν στον σύντροφό τους, δεν είχαν χρησιμοποιήσει προφυλακτικό.

 Αυτές οι γυναίκες δεν εμφάνισαν ποτέ συμπτώματα κατάθλιψης, σε αντίθεση με την πλειοψηφία εκείνων που έκαναν χρήση προφυλακτικών. Καταγράφηκε μάλιστα ως χρήσιμο στατιστικό στοιχείο πως η συχνότητα αυτών των φαινομένων κατάθλιψης είναι ίδια με εκείνη που εμφανίζουν και οι γυναίκες που δεν έχουν καθόλου ερωτικές επαφές.

 Στην ίδια έρευνα, αποδείχτηκε πως είναι υψηλότερο το ποσοστό των γυναικών που προσφέρουν στοματικό σεξ (59%) από τους άντρες που ικανοποιούν στοματικά τη σύντροφό τους (52%).

 dokari.gr