ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Να 'χουμε να λέμε...

 Απανωτές είναι οι "σφαλιάρες" που τρώει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας απο τους Ευρωπαίους ηγέτες, όσο αφορά το ζήτημα  αναδιάρθρωσεις του Ελληνικού χρέους.


Κυβερνητικές πηγές είχαν αναφέρει ότι ο κ. Σουλτς, έτεινε «ευήκοον ους» για τη θέση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, επισημαίνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ειδικότερα οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης, έχουν συμβάλει στην προώθηση της συζήτησης για το χρέος και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνδέεται με τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου για το ελληνικό χρέος και ως εκ τούτου επιθυμεί έως το τέλος του χρόνου να υπάρξει λύση που θα το καθιστά βιώσιμο.

Όταν, όμως, μετά τη συνάντηση των δύο αντρών ο κ. Σουλτς ρωτήθηκε για τις παραπάνω πληροφορίες, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τις διέψευσε κατηγορηματικά. «Άκουσα κι εγώ τη φήμη αυτή ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δε μπορώ να απαντήσω, καθώς εξεπλάγην από τις φήμες πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει κάποια πρωτοβουλία. Είναι αλήθεια ότι μίλησα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα και με ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ γι’ αυτό το θέμα. Νομίζω πως η πηγή της φήμης αυτής είναι πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ, το θέμα του χρέους θα υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, σε επόμενη συνεδρίασή της. Αυτό είναι κάτι τυπικό αλλά δεν αποτελεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», τόνισε.

Το επόμενο "κροσέ" έρχεται απο τον επικεφαλή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ο οποίος κατα την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε πρώιμη την όποια συζήτηση για αγορά ελληνικών ομολόγων και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καν νόημα να μιλάμε για ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση προτού υπάρξει κάποια λύση για το χρέος. Μάλιστα, επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει τη δική της αξιολόγηση για το κατά πόσον το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

Ο ανάπηρος υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συνεχίζει να βγαίνει στα Γερμανικά κανάλια και να "γαβγίζει" να σταματήσει οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.