ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

17 νεκρούς στρατιώτες και δεκάδες κατεστραμμένα άρματα έχουν οι Τούρκοι στην Συρία

Ο τουρκικός στρατός επιβεβαίωσε ότι άλλος ένας στρατιώτης των τουρκικών δυνάμεων στην Συρία σκοτώθηκε κοντά στην πόλη Αλ-Μπαμπ κατά τη διάρκεια αψιμαχιών με την ISIS.

Από την έναρξη της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη»που  ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου, τουλάχιστον 17 Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και δεκάδες έχουν τραυματισθεί,

σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου εκπροσώπου του Τουρκικού στρατού σήμερα Παρασκευή 25/11. Επιπλέον, εκτιμάται ότι 30 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα έχουν καταστραφεί στις συγκρούσεις με την τρομοκρατική οργάνωση της ISIS/Daesh και των παραφυάδων της, καθώς και με αυτές των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) και του κυβερνητικού στρατού που πρόσκεινται στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσσαντ.

Χθες, η Άγκυρα κατηγόρησε τη Συριακή Αραβική Πολεμική Αεροπορία (SyAAF) για την πραγματοποίηση μιας αεροπορικής επίθεσης κατά των δυνάμεων της, σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες. Ένας τέταρτος πέθανε το βράδυ της ίδιας μέρας λόγω των βαρέων τραυματισμών που έφερε από την αεροπορική επίθεση, δήλωσε ο Τούρκος στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ωστόσο, μια αποκλειστική πηγή της Al-Masdar News αργότερα αρνήθηκε ότι η SyAAF έστειλε μαχητικά στην περιοχή, γεγονός που υποδηλώνει ότι το περιστατικό μπορεί να είναι προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας.

Μέχρι τώρα, αντάρτες φίλα υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα έχουν καταλάβει την πόλη της Jarablus, οχυρό της ISIS εκκαθαρίζοντας τους τζιχαντιστές και από την επαρχία Al Rai, ενώ ανακατέλαβαν συμβολικά την σημαντική πόλη της Dabiq χωρίς μεγάλη αντίσταση. Συνολικά, 218 πόλεις και χωριά έχουν καταληφθεί από το ISIS και το SDF τους τελευταίους τρεις μήνες.

Τώρα, αντάρτες της Συρίας – που σε μεγάλο βαθμό υποστηρίζονται από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις – ελπίζουν να αποσπάσουν και την πόλη της al-Bab από την Daesh. Χθες, επαναστατικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο χωριά ανατολικά του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους.


crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.