ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

"Ας παίξουμε ένα παιχνίδι..."

 Τις τελευταίες μέρες εν έτη 2017, είπα να κάνω και εγώ σαν χριστιανός ορθόδοξος μια βόλτα στα διάφορα sites του διαδυκτίου. Τι το ΄θελα? Το μάτι μου έπεσε σε ένα "μένουμε ευρώπη" site το athensvoice.gr και συγκεκριμένα σε ένα άρθρο κάποιου Δημήτρη Ιωάννου, αυτο-αποκαλούμενου οικονομολόγου, διότι κανείς δεν ξέρει τι είναι στην ουσία. Αλλά οκ και εγώ δηλώνω Θεός... 

 Προφανώς τα σχόλια, των αναγνωστών στα άρθρα του είναι "εξόφθαλμα" σικέ! Δεν είναι δυνατόν και οι εκατό που σχολιάζουν π.χ, να συμφωνούν και οι εκατό με τα λεγόμενα του. Βασικά ποιο πολύ για πολιτικές απόψεις μου μοιάζουν τα άρθρα του, παρά για οικονομικές αναλύσεις.

 Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα άρθρα του εν λόγου κυρίου, διαπίστωσα ότι διακατέχονται απο άκρα νεοφιλευλέθερισμό και πάσχει προφανώς, απο το σύνδρομο "there is no alternative" και εκτός αυτού, είναι άκρως προκλητικά στην κοινή λογική, εξ ού και ο λόγος που ασχολούμαι με αυτά.

 Δεν γνωρίζω αν το athensvoice.gr, εκφράζουν οι απόψεις του κυρίου αυτού (αν και απο ότι διαπίστωσα, σχεδόν όλοι οι συντάκτες του είναι πρώην αποτυχημένοι εκδότες εφημερίδων μικρής κυκλοφορίας), αλλά να μου πεις, δημοκρατία (του κεφαλαίου) έχουμε, ο καθένας μπορεί να λέει την μαλακία του στο internet, εμού συμπεριλαμβανομένου αν και μου λείπει το Κεφάλαιο αλλά δεν πειράζει...

 Το άρθρο βασικά του κ. Ιωάννου, που μου "γύρισε" τα μυαλά ανάποδα, είναι το Η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι εφικτή ("there is no alternative στην ουσία), στο οποίο αν και είναι οικονομόλογος όπως λέει κάνει πολιτική ανάλυση, δηλαδή προπαγάνδα.

 Και γράφει ο κύριος αυτός  "εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια (άρα λοιπόν αναφέρεται στο 2002), η ελληνική κοινωνία, βυθισμένη στον απόλυτο παραλογισμό, προσπαθεί να επιτύχει κάτι το οποίο δεν το έχει πετύχει ποτέ στο παρελθόν κάποια άλλη κοινωνία, και ούτε πρόκειται να το πετύχει και κάποια στο μέλλον: προσπαθεί να ζήσει απολαμβάνοντας υψηλότερα εισοδήματα από όσα η ίδια μπορεί να δημιουργήσει με την εργασία της, πιστεύοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο αποτελεί απαράγραπτο δικαίωμά της..." και ένα σωρό νεοφιλελεύθερες μαλακίες αλλά ξεκινήσουμε απο αυτές.

 Καταρχήν φαίνεται καθαρά ότι η ελληνική κοινωνία φταίει βάση των γραφόμενων του, για την τραγική κατάσταση που ζεί ο πολίτης, και επιρρίπτει ευθύνες στον κάθε πολίτη που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και πεθαίνει. "Υψηλότερα εισοδήματα" να ενημερώσω τον κ. Ιωάννου και τον κάθε Ιωάννου, απολάμβαναν και απολαμβάνουν ακόμα πολιτικοί, δημοσιοκάφροι, μεγαλοεκδότες, μεγαλοεργολάβοι, εφοπλιστές, δήμαρχοι, αντι-δήμαρχοι και "παρατρεχάμενοι" και όχι η ελληνική κοινωνία, απο την οποία ζητάνε τα "αφεντικά" του, να πληρώσουν το "μάρμαρο". Δηλαδή για την κακοδιαχείρηση του Κράτους, φταίει ο πολίτης? Για την κακοδιαχείρηση μιας επιχείρησης, φταίει ο εργαζόμενος?

 "Λεφτά υπάρχουν" έλεγε ο ακατανόμαστος. Με 60% της ελληνικής κοινωνίας να μην έχει βγάλει ούτε το δημοτικό, λογικό ήταν να τον ψηφίσουν. Και έτσι εκλέγονταν όλοι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος απο την μεταπολίτευση και μετά, με ανάλογες υποσχέσεις και παπαρολογία.

 Συνεχίζουμε στο εν λόγο άρθρο του Ιωάννου, στην παράγραφο όπου γράφει για το περιβόητο δημοψήφισμα, όπου εδώ και πάλι χειραγωγεί την κοινή γνώμη, γράφοντας ότι "Το καλοκαίρι του 2015 η ιδέα της «σκληρής διαπραγμάτευσης» έφθασε στο απόγειό της όταν στο δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός εκλήθη να απαντήσει στο, με κωδικοποιημένο τρόπο διατυπωθέν, ερώτημα «Θέλεις να ζεις με όσα βγάζεις, όπως όλοι οι λαοί του κόσμου, ή όχι;»." Προφανώς το ερώτημα ήταν ασαφές και δεν ήταν κωδικοποιημένο όπως γράφει ο Ιωάννου (παρέλειψα το "κύριε" αλλά έχεις πολλά ψωμιά ακόμα για να αποκαλείσαι "κύριος"). Ήταν κωδικοποιημένο μεν, αλλά απο τον ανάποδο κώδικα που λέει " αφού δεν θέλετε την συμφωνία Σόϊμπλε, πάρτε τα αρχίδια του Τσίπρα και του Καμμένου". Ήταν προσυμφωνημένο άλλωστε απο το 2010 ότι δεν πρόκειτε ποτέ να βγούμε απο την Ευρωζώνη.

 Το ερώτημα ήταν  «πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/06/2015 και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους» και είπαν οι πολίτες "όχι" οπότε θεώρησε η συγκυβέρνηση ότι είναι αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-Ευρωπαϊκή Επιτροπή- Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα-Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς να έχει ιδέα ο Ελληνικός λαός τι "σχέδια συμφωνίας" είναι αυτά.

 Το ποιο τρελό βέβαια είναι η παράγραφος που γράφει ο μπάρμπα-Ιωάννου ότι "η Ελλάδα διαθέτει ήδη εθνικό νόμισμα και αυτό είναι το περίφημο, ξακουστό σε όλο τον κόσμο, ελληνικό ευρώ." Βέβαια δεν το εκδίδει η ίδια, ούτε μπορεί και πάνω απ' όλα δεν εξυπηρετεί την ελληνική οικονομία αλλά μόνο την Γερμανική.

 Ένα ολόκληρο κατεβατό μαλακίες γράφει αυτός ο άνθρωπος και ειλικρινά είναι χάσιμο χρόνου να ασχοληθείς με τα άρθρα του περαιτέρω. Στο μόνο που συμφωνώ μαζί του είναι ότι το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί ίσως και 70%-80%, δηλαδή θα είναι ένα τίποτα. Αλλά είναι προτιμότερο ένα φρικιαστικό τέλος παρά μια φρίκη χωρίς τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.