σλ

τεστ

ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

"Κόβονται" όλα τα επιδόματα!

Νέα μέτρα και πάλι νέα μέτρα ζητούν επίμονα οι δανειστές, χωρίς κανένα έλεος. Η μείωση του αφορολογήτου ορίου, η αύξηση του ΦΠΑ, το «πετσόκομμα» των φοροαπαλλαγών και η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς ήταν μόνο η αρχή στις απαιτήσεις των πιστωτών... Σειρά τώρα παίρνουν «κούρεμα» και οριστική κατάργηση-σε πολλές περιπτώσεις-  προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων που αποτελούν το μοναδικό μέσο επιβίωσης πολλών ελληνικών νοικοκυριών...

«Σβήνουν», γράφουν και πάλι ξαναγράφουν στο κυβερνητικό επιτελείο προκειμένου να βγουν οι «αριθμοί» που ζητούν οι δανειστές. Όμως τα 800 εκατομμύρια ευρώ που παίρνει το ελληνικό κράτος από τον προϋπολογισμό για να καταβάλλει τα επιδόματα στις οικογένειες, δεν εξοικονομούνται από πουθενά, μιας και δεν άφησαν και τίποτα άλλο που να μην το έκοψαν!

Όλα δείχνουν πως μια σειρά από επιδόματα και κυρίως τα οικογενειακά επιδόματα, όπως ενιαίο επίδομα τέκνων, ειδικό επίδομα για τις οικογένειες με πάνω από τρία παιδιά, οδεύουν στον... κλασικό μονόδρομο των περικοπών της κυβέρνησης.

Μια για πάντα θα πρέπει να ξεχάσουν οι Έλληνες πολίτες τις παροχές για διακοπές μέσω επιδομάτων σε ανέργους/ συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, τις δημόσιες κατασκηνώσεις, τις κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ, αλλά και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Τίποτα πια δεν θα είναι όπως παλιά...

Οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται πλέον να έχουν «ξεθωριάσει». Στο στόχαστρο των μειώσεων βρίσκονται πια μόνο, όσα μέχρι χθες ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι δεν θα καταργούσε ποτέ! Επικουρικές συντάξεις αναπηρίας για πλήρως ανάπηρους, επικουρικές συντάξεις σε τυφλούς, επιδόματα θέρμανσης, επίδομα των μακροχρόνια ανέργων και επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, είναι μερικά μόνο από όσα συζητά για να καταργήσει ο πρωθυπουργός.

 Tα επιδόματα που «παζαρεύει» να κόψει οριστικά η κυβέρνηση είναι:

- Ειδικό επίδομα προστασίας μητρότητας

- Επιδόματα για οικογένειες των οποίων τα παιδιά σπουδάζουν μακριά

- Επιδόματα για απροστάτευτα παιδιά

- Μεταφορικές κάρτες για παιδιά πολύτεκνων οικογενειών

- Επίδομα στέγασης/σίτισης για μαθητές τεχνικών σχολείων

- Εισοδηματική ενίσχυση για παιδιά οικογενειών χαμηλού εισοδήματος

- Επικουρικές συντάξεις αναπηρίας για πλήρως ανάπηρους

- Επικουρικές συντάξεις σε τυφλούς

- Επίδομα θέρμανσης

- Επίδομα μακροχρονίως ανέργων

- Επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας

- Επιδόματα για διακοπές ανέργων

- Επιδόματα διακοπών για συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα

- Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ

- Κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ

- Δημόσιες κατασκηνώσεις για παιδιά

- Πρόγραμμα για κατασκηνώσεις αναπήρων

Εκτός από την κατάργηση των επιδομάτων, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης- δανειστών βρίσκονται -σταθερά πλέον- η αύξηση μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ από το 14% στο 15% σε είδη διατροφής και ΔΕΚΟ, αλλά και η κατάργηση μιας σειράς εκπτώσεων. Ταυτόχρονα, οι δανειστές απαιτούν νέες περικοπές στα εφάπαξ, αλλά και στις επικουρικές συντάξεις, ενώ το ζήτημα της κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς» παραμένει... δεδομένο.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...