ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η Συριακή αεροπορία βομβάρδισε τους αντάρτες στη Δαμασκό

Ο συριακός στρατός εντείνει σήμερα τους βομβαρδισμούς του εναντίον θέσεων των ανταρτών σε περιοχές κοντά στη Δαμασκό, λίγες ημέρες προτού ξεκινήσουν οι νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Γενεύη.

Εκπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ θα συναντηθούν την Πέμπτη για να προσπαθήσουν εκ νέου να τερματίσουν τον εμφύλιο στη χώρα που διαρκεί έξι χρόνια και έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 310.000 ανθρώπων.


Όμως σήμερα οι κυβερνητικές δυνάμεις εντείνουν τους βομβαρδισμούς στην περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ακτιβιστές που βρίσκονται στη χώρα.

«Από τις αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτωθεί επτά άνθρωποι, μεταξύ αυτών μία γυναίκα και ένα παιδί, και έχουν τραυματιστεί ακόμη 12 στην Μπαρζέ», μια συνοικία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βόρεια Δαμασκό, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Βόμβες έπεσαν επίσης στην Καμπούν, μια άλλη ανταρτοκρατούμενη συνοικία στα βορειοανατολικά.

Αντάρτες και καθεστώς συμφώνησαν σε μια τοπική εκεχειρία στην Καμπούν το 2014, όμως η βία έχει αναζωπυρωθεί και πάλι τις τελευταίες ημέρες.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο από όλμους του στρατού, οι οποίοι έπληξαν μια επικήδεια τελετή, επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

«Σήμερα είναι η τρίτη ημέρα βομβαρδισμών, με όλμους, ρουκέτες και αεροπορικές επιδρομές», επιβεβαίωσε και ο Χάμζα Αμπάς, ένας ακτιβιστής που βρίσκεται στην περιοχή, μιλώντας στο AFP. «Στόχος των βομβαρδισμών είναι τρεις συνοικίες: η Καμπούν, η Μπαρζέ και η Τεχρίν», πρόσθεσε.

Η βασική συνιστώσα της συριακής αντιπολίτευσης κατηγόρησε χθες Κυριακή το καθεστώς Άσαντ ότι εντείνει τις επιθέσεις του και κατήγγειλε «το αιματηρό μήνυμα» που έχει στόχο να υπονομεύσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες που είναι προγραμματισμένες στη Γενεύη.

Οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί κοντά στη Δαμασκό, στην επαρχία Χομς και αλλού στη Συρία «θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες για την επίτευξη πολιτικής μετάβασης στη Συρία», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων.

Ο συνασπισμός αυτός, που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος των ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης και τις εκπροσωπεί στον τέταρτο γύρο των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη, ο οποίος θα ξεκινήσει την Πέμπτη.

«Είναι ένα αιματηρό μήνυμα από την πλευρά ενός εγκληματικού καθεστώτος, το οποίο δείχνει λίγες ημέρες πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη την απόρριψη κάθε πολιτικής λύσης», τονίζει η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων.

Επικεφαλής της αποστολής της Ανώτατης Επιτροπής θα είναι ο δικηγόρος Μοχάμαντ Σάμπρα, αντικα-

θιστώντας τον Μοχάμεντ Αλούς της ισχυρής, ένοπλης ομάδας των Σύρων ανταρτών Στρατός του Ισλάμ που δρα στη Γούτα.

Πρόκειται για τον τέταρτο γύρο διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Όμως μετά την τελευταία συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης τον Απρίλιο του 2016, οι αντάρτες έχουν χάσει το προπύργιό τους, το ανατολικό Χαλέπι, και πρέπει να λάβουν υπόψη τους τη νέα συμμαχία μεταξύ του βασικού τους υποστηρικτή, της Τουρκίας, και της Ρωσίας, που στηρίζει τον Άσαντ.


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.