ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Ετοιμαστείτε για… κάλπες μέσα στο 2018: Έρχεται Δημοψήφισμα

Ο κ. Τσίπρας δέχεται έντονες εισηγήσεις από τους επιτελείς του, αμέσως μετά τις Γερμανικές εκλογές να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να αλλάξει την πολιτική ατζέντα από την οικονομία, στα ζητήματα δημοκρατικής μεταρρύθμισης.

Το σενάριο αυτό άλλωστε κυοφορείται εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Μάλιστα, οι γνωρίζοντες προσδιορίζουν ακόμα και το χρόνο διεξαγωγής, τον Φεβρουάριο του 2018!


Με το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση, ο κ. Τσίπρας ευελπιστεί ότι θα κερδίσει πόντους στην κοινωνία, τις οποίες θα μπορέσει στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών και να πάρει την ώθηση που χρειάζεται για να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της ουσίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού απέτυχε παταγωδώς στα ζητήματα της οικονομίας, του χρέους, της διαπραγμάτευσης και της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, θα επιχειρήσει να διεκδικήσει το ρόλο του… Μεγάλου Μεταρρυθμιστή που θα εκδημοκρατίσει τη χώρα.
Άλλωστε αυτό είναι κάτι στο οποίο η ριζοσπαστική αριστερά έχει τα πρωτεία σε θεωρητικό και σε φαντασιακό επίπεδο.

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση με διευρυμένες αρμοδιότητες, άρση της βουλευτικής ασυλίας, μέγιστος αριθμός θητειών των βουλευτών, θεσμική κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα νερού και ενέργειας, ψήφος των ομογενών με εκλογή πέντε βουλευτών, αλλά και διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας είναι τα ζητήματα που θα ανοίξει ο κ. Τσίπρας επιχειρώντας να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο, αλλά και να συγκινήσει παράλληλα της δυνάμεις της ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας εκτός ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).
Πολύ απλά, ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να περάσει στην Ιστορία ως ο άνθρωπος που άλλαξε το πολίτευμα της Ελλάδας.

Να μεταβάλλει δηλαδή την Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε… Προεδρική Δημοκρατία στα πρότυπα του Γαλλικού πολιτεύματος.

Οι λόγοι του εγχειρήματος είναι προφανείς: Αν τα καταφέρει θα μπορέσει να ανατρέψει την άνοδο της ΝΔ και να «ελέγξει» τις πολιτικές εξελίξεις της επόμενης μέρας ακόμα κι αν ηττηθεί στις επικείμενες εκλογές του 2019.

Το μόνο σίγουρο είναι πώς το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα θα γίνει με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να ερμηνευτεί κατά το δοκούν, όπως δηλαδή έγινε και με το προηγούμενο, όπου το Μέγαρο Μαξίμου κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να μετατρέψει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ!

Ο πολιτικός χάρτης στήνεται ήδη στο παρασκήνιο πίσω από τις κουρτίνες του Μεγάρου Μαξίμου. Το σύνθημα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι το «Κάντο όπως ο Μακρόν» και βεβαίως αυτό προϋποθέτει η επιτελική ομάδα του Μαξίμου να βγει από τα στεγανά του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου ο ίδιος ο Τσίπρας μέχρι τις εκλογές του 2019 να αποκτήσει ένα πιο υπερκομματικό ρόλο στο χώρο της αποκαλούμενης κεντροαριστεράς.

Άλλωστε ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να ξαναβγεί πρωθυπουργός με την ταμπέλα του «Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτή την έκαψε όχι τόσο ο ίδιος, όσο οι σκληροπυρηνικοί του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να επανεκλεγεί πρωθυπουργός με την ταμπέλα του «ηγέτη της κεντροαριστεράς».

Το αν θα του βγει, χωράει πολύ κουβέντα…

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.