ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Κάηκαν σπίτια από την πυρκαγιά στην Ανάβυσσο - Τραυματίες πυροσβέστες

Εκτός από τους τρεις πυροσβέστες που έχουν διακομιστεί με εγκαύματα κυρίως στα άκρα, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, από τη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανάβυσσο, μια οικία καταστράφηκε ολοσχερώς και μια άλλη έπαθε σοβαρές ζημιές, ενώ κάηκαν και δύο οχήματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιο, επισκέπτονται αυτήν την ώρα το 251 Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τριών πυορσβεστών που τραυματίστηκαν.


Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δύσκολη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να ελέγξουν την πυρκαγιά, αφού εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 12 οχήματα ΟΤΑ και 2 ελικόπτερα.

Η πυροσβεστική έχει ζητήσει από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανάβυσσο, διακόπηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αναβύσσου, από το τμήμα της λεωφόρου Καλυβίων μέχρι την Ιερά Μονή Αρκαδίου.

Το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή είναι οι εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, εντάσεων 6-7 μποφόρ που κάνουν πολύ δύσκολη την πυρόσβεση.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια, Βοιωτία)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.