ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Επεισόδια και χημικά έξω από συμβολαιογραφείο για τους πλειστηριασμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση υπήρξε το μεσημέρι έξω από συμβολαιογραφείο στη οδό Καποδιστρίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου διεξάγονταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Οι διαδηλωτές αρχικά είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση σε άλλο συμβολαιογραφείο, όπου πλειστηριαζόταν μία κατοικία στον Πειραιά, με χρέος 30.000 ευρώ. 

Ωστόσο, ο πλειστηριασμός αυτός ματαιώθηκε και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο συμβολαιογραφείο της οδόυ Καποδιστρίου.


Την ώρα που οι επικεφαλείς των διαδηλωτών έκαναν διαπραγματεύσεις με τον αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να μεταβεί πενταμελής επιτροπή στο γραφείο, ώστε να ελέγξει τις διαδικασίες, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν ύπουλα και άνανδρα προς τους συγκεντρωμένους, σπρώχνοντας τους με τις ασπίδες και κάνοντας χρήση χημικών.

Ανακοινώσεις για το συμβάν έιχαμε και απο πολιτικούς φορείς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ κάνει λόγο για κυβερνητικό αυταρχισμό σε βάρος όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς αναφέροντας, συγκεκριμένα:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κλίμα αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού που για μια ακόμη φορά έχει επιβάλει η κυβέρνηση έξω από κτίρια που στεγάζονται συμβολαιογραφικά γραφεία, όπου σε ένα απ’ αυτά αστυνομικές δυνάμεις, εντελώς αναίτια και απρόκλητα, επιτέθηκαν με χημικά σε διαδηλωτές από σωματεία και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ανακρίνουν κι ελέγχουν πολίτες που επιθυμούν να εισέλθουν στα κτίρια.

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες κι αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το λαό και ιδιαίτερα όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, που δρομολογεί σε βάρος των λαϊκών περιουσιών».

Την ίδια ώρα μικρή ένταση σημειώθηκε και σε συγκέντρωση που πραγματοποιούν στελέχη και μέλη της Λαϊκής Ενότητας έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, στη Σταδίου στο οποίο θα πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός α’ κατοικίας 89 τ.μ. για χρέος 182.000 ευρώ, με τιμή εκκίνησης τις 85.000 ευρώ!

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε δώσει ραντεβού το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με ανακοίνωσή της στην οποία ανέφερε: «όλοι μαζί εκ μέρους των πολιτών ξεκινάμε νέες νομικές ενέργειες για να σταματήσουμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κ να υπερασπιστούμε τους πολίτες. Μαζί με: Δικαιοσύνη για Όλους, Δεν Πληρώνω, Πλεύση Ελευθερίας κάνουμε την πρώτη μήνυση κ συνεχίζουμε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.