ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Εθνική Επέτειος 25η Μαρτίου 1821: Με… τσαρούχια γιορτάζει κι η Google

 Μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα, αλλά και την ορθοδοξία, καθώς εορτάζεται η ελληνική επανάσταση του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, με την Google να γιορτάζει την 25η Μαρτίου με… τσαρούχια.


 Η Επανάσταση του 1821 ή Ελληνική Επανάσταση, ήταν η επιτυχημένη ένοπλη εξέγερση των επαναστατημένων Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σκοπός της ήταν να αποτιναχτεί ο τουρκικός ζυγός και να δημιουργηθεί ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Η επανάσταση ιστορικά θεωρείται πως έχει αρχίσει περίπου έναν μήνα νωρίτερα (22 Φεβρουαρίου 1821) και κράτησε ο ένοπλος αγώνας ως τις 30 Ιανουαρίου 1930. Τότε η Ελλάδα απέκτησε την ανεξαρτησία της, με πρωτόκολλο που υπογράφηκε στο Λονδίνο μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας και Ρωσίας.

Δείτε τη φωτογραφία…







 Η επανάσταση των Ελλήνων ήταν και η μοναδική του διαστήματος 1820-1822 που είχε ευτυχή κατάληξη για τους εξεγερμένους με αποτέλεσμα να γίνει η χώρα πηγή έμπνευσης του διεθνούς φιλελευθερισμού. Παρότι, όπως αναφέραμε, η επανάσταση είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα, καθιερώθηκε ο εορτασμός της στις 25 Μαρτίου. Ημέρα μιας  πολύ μεγάλης γιορτής για την ορθοδοξία, που είναι συνυφασμένη με το ελληνικό έθνος, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Για πρώτη φορά η ελληνική επανάσταση γιορτάστηκε το 1838, μετά από βασιλικό διάταγμα του Όθωνα το οποίο εκδόθηκε στις 15 Μαρτίου του ίδιου έτους.

 Η ελληνική επανάσταση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για πολλούς καλλιτέχνες τόσο στη χώρα όσο και διεθνώς, με αρκετούς πίνακες, ποιήματα, βιβλία και μουσικές να έχουν θέμα το 1821 και την εξέγερση των Ελλήνων. Θεωρείται για το ελληνικό έθνος η μεγαλύτερη γιορτή του, αφού σηματοδοτεί τον αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία των Ελλήνων έπειτα από 400 χρόνια υπό τον οθωμανικό ζυγό.

 Η 25η Μαρτίου σήμερα, γιορτάζεται με παρελάσεις και τιμές στους αγωνιστές της επανάστασης, ενώ παράλληλα τηρούνται πολλά ήθη, έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας. Όπως το… καθιερωμένο φαγητό της ημέρας, που είναι ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Την Ελληνική Επανάσταση τίμησε το 2018 και η Google, δημιουργώντας ένα «γαλανόλευκο» doodle με τσαρούχια!

funtime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.