ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Δολοφονήθηκε ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ - Βρυχάται η "Αρκούδα".

Το θάνατο βρήκε ο Alexander Zakharchenko ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Όπως έγινε γνωστό ο Zakharchenko  βρισκόταν σε καφέ στο κέντρο της πόλης όπου σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 5.45΄ώρα Ελλάδας. Όπως αναφέρει το Sputnik ακόμη δεν στοιχεία για άλλους νεκρούς ή τραυματίες αν και θεωρείται βέβαιο ότι από την έκρηξη σκοτώθηκαν ακόμη αρκετά άτομα.


Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Ζαχαρτσένκο, ανακοίνωσε την δημιουργία ενός νέου κράτους με το όνομα Malorossiya, δηλαδή «Μικρή Ρωσία». Όπως υποστήριζαν θα ήταν ένα διάδοχο κράτος της Ουκρανίας.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ είναι ένα κράτος, που κήρυξε ανεξαρτησία από την Ουκρανία στις 7 Απριλίου 2014 και αποτελεί ομόσπονδο τμήμα της αυτοαποκαλούμενης Ομοσπονδιακής Πολιτείας της Νέας Ρωσίας.

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος του Ντόνετσκ, πρότεινε μια τριετή μεταβατική περίοδο προς ένα νέο κράτος που ονομάζεται Malorossiya (Μικρή Ρωσία) ως τρόπο επίλυσης της τετραετούς διένεξης, ένα από τα αποτελέσματα της οποίας ήταν και η ενσωμάτωση  της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Οργισμένη ήταν αντίδραση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για τη δολοφονία του Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο.

Αφού πρώτα κατηγόρησε τις ουκρανικές αρχές ότι βρίσκονται πίσω από την σημερινή βομβιστική επίθεση στη συνέχεια προειδοποίησε ότι «το Κίεβο έκανε τη επιλογή του: Και αυτή είναι να εμπλακεί σε ένα αιματηρό πόλεμο.»

Στο μεταξύ και σύμφωνα  με τα όσα μεταδίδονται ο ρωσικός Στρατός κινητοποιήθηκε  άμεσα μετά την είδηση για τη δολοφονία του ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Η Μόσχα θεωρεί υπεύθυνο για την την βομβιστική ενεργεία που σκότωσε τον Alexander Zakharchenko το Κίεβο και ήδη Ρώσοι βουλευτές πιέζουν την κυβέρνηση για στρατιωτική επέμβαση.

Είναι προφανές ότι η δολοφονία έγινε απο τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α, προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή της Ρωσίας απο το μέτωπο της Συρίας όπου οι Η.Π.Α ετοιμάζουν προβοκάτσια με χημικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.