ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Ρε Ευκλείδη... μην χαλάς την "σούπα"

 Ακόμα μια "μαγευτική" εβδομάδα πέρασε στην "Κοιλάδα του Πεσσαβάρ". Την παράσταση φυσικά την έκλεψε ο στρίγκος υπουργός οικονομικών της Ελλάδας κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος με τις μακάβριες δηλώσεις του (οι οποίες βέβαια περιγράφουν την ελληνική πραγματικότητα), στο "roadshow" του Λονδίνου ότι "οι παλαιοί συνταξιούχοι, θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος"... και όλοι πέσαν επάνω του να τον φάνε.

 Και όμως έτσι είναι! Τις περικοπές των συντάξεων (άρα την μείωση του προσδόκιμου ζωής), ψήφιζαν οι πολίτες όλα αυτά τα χρόνια απο το 2009 και μετά. Γιατί μας κακοφαίνεται τώρα? Επειδή το είπε ωμά ο Τσακαλώτος? Αυτό κάναν και οι προηγούμενοι και αυτό θα κάνουν και οι επόμενοι. Του Ευκλείδη δεν του "κόβει" και πολύ, για αυτό άλλωστε είναι υπουργός οικονομικών.

 Το ίδιο επιχείρημα είχε χρησιμοποιήσει και ο "αχυράνθρωπος" πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη ΔΕΘ, οπότε δεν καταλαβαίνει κάποιος γιατί ο Ευκλείδης είναι περισσότερο μαλάκας απο τον Αλέξη και επακολούθησε τέτοιος τηλεοπτικόπολιτικός  (κυρίως) "σάλος". Εξάλλου χρόνια κρατάει αυτή η "κολώνια" και απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή η εξαφάνιση των συνταξιούχων και όχι μόνο αυτών... αλλά και των αναπήρων, των καρκινοπαθών και οποιονδήποτε επιβαρύνει τον κρατικό υπολογισμό. Αυτές είναι οι πολιτικές του ΔΝΤ, αυτές έχουν επιβάλλει και αυτές θα ακολουθήσει, οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα και αν ανέβει στην εξουσία, εφόσον επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

 Αυτά τα μέτρα έχουν (οι περικοπές συντάξεων κυρίως) συμφωνηθεί, όχι μόνο απο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά απο όλα τα πολιτικά κόμματα. Απλά τώρα μαλώνουν Τσίπρας-Μητσοτάκης ποιός θα φάει την "καυτή πατάτα" να τα εφαρμόσει. Ο μεν Τσίπρας τονίζει ότι δεν χρειάζεται η εφαρμογή του μέτρου απο το 2019 οπότε "δραπετεύει" με τις εκλογές, ο δε Κούλης (που θα είναι η νέα μαριονέττα των Βρυξελλών) που τον προορίζουν για τον νέο πρωθυπουργό, προσπαθεί πάση θυσία να εφαρμοστεί το μέτρο πριν τις εκλογές και να μην επωμιστεί το βάρος, για να μπορεί να ισχυρίζεται αργότερα ότι δεν φταίει αυτός, οι προηγούμενοι τα κάνανε. Ήδη ο Τσίπρας ανέλαβε το βάρος της "συμφωνίας των Πρεσπών" (που και αυτή την επέβαλλε ο ξένος παράγοντας), να αναλάβει και την περικοπή των συντάξεων?

 Εξάλλου ο ελληνικός λαός το έμαθε το "παραμύθι" τώρα... Απο το 2009 οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα διαδέχεται η μία την άλλη με αστραπιαία ταχύτητα. Όλες μα όλες, τις έριχναν οι εξωτερικοί παράγοντες στην περίπτωση που κάποια δεν εκτελούσε τις εντολές της Ευρώπης και κυρίως της Γερμανίας και του ΔΝΤ (δηλαδή των Η.Π.Α). Οι εντολές αφορούσαν κυρίως περικοπές των συντάξεων και όποιος αρνούνταν να τις περικόψει έφευγε. Έτσι απο την κυβέρνηση Παπανδρέου, πήγαμε στην κυβέρνηση του ανθρώπου που "μιλάει με τον Θεό" Σαμαρά και καταλήξαμε στην ερμαφρόδιτη κυβέρνηση Τσίπρα και ακολουθεί ο άνθρωπος του Βερολίνου Μητσοτάκης.

 Όποιος και να ανέλθει στην εξουσία οι περικοπές συντάξεων θα γίνουν και όχι μόνο αυτές, αλλά θα υπάρξουν και άλλες εις αει, μέχρι το προσδόκιμο ζωής των πολιτών στην Ελλάδα πέσει 50-60 χρόνια ζωής. Οι πολιτικές λιτότητας, οι "λάθος πολλαπλασιαστές", η σαλαμοποίηση της κοινωνίας, η "ξερίζωση" του κοινωνικού κράτους και τα αντίστοιχα έχουν ήδη επιφέρει μια δραματική πτώση του προσδόκιμου ζωής.

 Προσωπικά πιστεύω ότι αν μπορούσε να την κάνει ο Τσίπρας με "ελαφρά πηδηματάκια" θα το είχε κάνει κιόλας. Προφανώς δεν τον αφήνει το Βερολίνο μέχρι να περικόψει τις συντάξεις. Ο Κούλης είναι άνθρωπος της Γερμανίας και δεν θα τον "κρεμάσει"... για την ώρα, "φορτώνοντας" του το επαχθές αυτό μέτρο. Στον αγώνα αυτό έχει μπεί και η Δώρα Μπακογιάννη που αυτές τις μέρες είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με Γερμανούς αξιωματούχους... Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.