ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018

Ο Σαμαράς το παίζει προστάτης της Μακεδονίας μας! «ΞΕΧΝΑΕΙ» ότι παρέδωσε το όνομα στους Σκοπιανούς το 2014;(ΒΙΝΤΕΟ)

 Προκλητικός ο Αντώνης Σαμαράς για μια ακόμη φορά. Ο άνθρωπος που ως πρωθυπουργός πρότεινε στον ΟΗΕ σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τον όρο «Μακεδονία», διότι αυτό έπραξε ως πρωθυπουργός, σε ομιλία του στην Καβάλα επέλεξε να υποδυθεί ξανά τον «Μακεδονομάχο», ρόλο που για πρώτη φορά έπαιξε όταν έριξε με αποστασία την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.


 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «τα δίνει όλα, σήμερα, μόνο και μόνο, για να κερδίσει έξι μήνες αναβολή στην νέα περικοπή των συντάξεων», τόνισε από την Καβάλα ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το Σκοπιανό και κατηγορώντας την ότι «τους τα έδωσαν όλα» με τη συμφωνία των Πρεσπών.

 Υπογράμμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως «πυροδοτεί νέες εκρήξεις» και απευθυνόμενος στους «Μακεδόνες της μιας και μόνης, Ελληνικής, Μακεδονίας μας», όπως είπε, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας».

 Ο κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε αναληθώς ότι «υποστήριζα πάντα, ότι δεν μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Τελεία και παύλα», εξηγώντας πως «γιατί απλούστατα, από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν, όχι … βορειο-μακεδόνες, όχι ανω-μακεδόνες, αλλά σκέτο «μακεδόνες»…

 »Και επί πλέον, η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει στους Σκοπιανούς και επισήμως από την ελληνική πλευρά και το όνομα της Μακεδονίας και την αναγνώριση εθνότητας «Μακεδόνων» και την αναγνώριση «Μακεδονικής γλώσσας» και την αναγνώριση «Μακεδονικής ταυτότητας».

 Ο κ. Σαμαράς, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τους τα έδωσαν όλα», αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και προέβλεψε αναταραχή στα Βαλκάνια λέγοντας ότι «η συμφωνία πυροδοτεί νέες εκρήξεις». Είναι γνωστό ότι οι θυματοποιημένοι ακροδεξιοί αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας.

 Πάμε τώρα στην αλήθεια που αποφεύγει ο Αντώνης Σαμαράς όπως ο διάβολος το λιβάνι.

 Τι πρότεινε η κυβέρνηση Σαμαρά στον ΟΗΕ: Ο κ. Σαμαράς αποκρύπτει ποια ήταν η θέση της κυβέρνησής του. Να του θυμίσουμε λοιπόν, μιας και ο ελληνικός λαός δικαιολογημένα να μη θυμάται, αφού δεν του έλεγε και κανείς την αλήθεια.

 Ως αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε κατηγορηματικά στη Γ.Σ. του ΟΗΕ στις 27/9/2014 ότι επίσημη θέση της κυβέρνησής του, δηλαδή της κυβέρνησης Σαμαρά, ήταν η «σύνθετη» ονομασία: «Όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τη διαδικασία υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του, κ. Μάθιου Νίμιτς, και συμμετέχει πάντα σε αυτή εποικοδομητικά και με καλή θέληση. Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να προβεί σε αντίστοιχα. Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία (με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία») για κάθε χρήση, erga omnes».

 Αυτή ήταν η θέση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και αυτή τη θέση δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΟΗΕ.

 Τώρα βεβαίως ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να παριστάνει ό,τι θέλει. Το θέμα είναι ποια θέση είχε ως πρωθυπουργός της Ελλάδας.

 Και μη βγει να πει ότι «αυτές ήταν προσωπικές απόψεις του Βενιζέλου», διότι ο Βενιζέλος δεν μίλησε στον ΟΗΕ ως «Ευάγγελος είδα φως και μπήκα» αλλά ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και εκπρόσωπος του Αντώνη Σαμαρά.

 Όταν λοιπόν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέσμευσε τη χώρα στη θέση αυτή, τώρα ως «πρώην» τι παριστάνει; Τον πατριώτη; Τον Μακεδονομάχο;

 Δεν μετράνε τώρα αυτά, μετράει μόνο τι έκανε ως πρωθυπουργός! Και ως πρωθυπουργός είδαμε ποια ήταν η θέση της κυβέρνησής του.

 Υπάρχει και σε βίντεο από τη Γ.Σ. του ΟΗΕ, δείτε:


voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.