ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ισπανία: Ο Σάντσεθ προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 28 Απριλίου

Το ισπανικό κοινοβούλιο απέρριψε χθες την πρόταση προϋπολογισμού 2019 των Σοσιαλιστών, στην πρώτη μεγάλη κοινοβουλευτική ήττα του πρωθυπουργού. Ανοδικά το χρηματιστήριο, κατά 1,8 μονάδα βάσης ενισχύεται η απόδοση του ισπανικού 10ετούς.

Πρόωρες εκλογές για τις 28 Απριλίου προκήρυξε ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, σύμφωνα με το Reuters.

Ανοδικά κινείται το χρηματιστήριο στη Μαδρίτη με τον ΙΒΕΧ να ενισχύεται κατά 0,28%. Κατά 1,8 μονάδα βάσης ενισχύεται το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς ομολόγου, στο 1,257%.

Το ισπανικό κοινοβούλιο απέρριψε χθες την πρόταση προϋπολογισμού 2019 των Σοσιαλιστών, στην πρώτη μεγάλη κοινοβουλευτική ήττα του πρωθυπουργού. Για να περάσει η πρόταση, χρειαζόταν την υποστήριξη βουλευτών μικρών περιφερειακών κομμάτων.

Οι βουλευτές της Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς της Καταλονίας (ERC) και του Δημοκρατικού Ευρωπαϊκού Καταλανικού Κόμματος (PDeCAT) ένωσαν τη φωνή τους με τα βασικά αντιπολιτευτικά κόμματα και ψήφισαν κατά της πρότασης του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ. Ο προϋπολογισμός απορρίφθηκε με 191 ψήφους κατά και 158 υπέρ.

Οι Σοσιαλιστές κατέχουν λιγότερο από το ένα τέταρτο των εδρών στο κοινοβούλιο και χρειάζονταν την υποστήριξη μικρότερων περιφερειακών κομμάτων, περιλαμβανομένων των Καταλανών, κάτι που ωστόσο δεν έγινε.

Τα καταλανικά κόμματα είχαν ζητήσει -μεταξύ άλλων- να δοθεί στην περιφέρεια το δικαίωμα να διοργανώσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, με αντάλλαγμα την κοινοβουλευτική στήριξή τους -ένα αίτημα που η κυβέρνηση αρνήθηκε να εξετάσει.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.