ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Έχω και πατίνι... πάμε να ψηφίσουμε?

 Οι πρωθυπουργοί με κότερα και ελικόπτερα και οι ταλαίπωροι ψηφοφόροι με πατίνι...

Έφτασαν και στην ταλαιπωρημένη Ελλάδα τα ηλεκτρικά πατίνια LIME. Για την ακρίβεια έχουν κάνα χρόνο που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην χώρα, αλλά ήταν κυρίως σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Τον τελευταίο καιρό όμως τα συναντάμε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τι είναι όμως τα ηλεκτρικά πατίνια (e-scooters)?


 Τα e-scooters λοιπόν είναι, όπως λέει και η λέξη, ένα πατίνι που κινείτε με την βοήθεια συσσωρευτή.  Διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία και το ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρόσθιο τροχό και είναι ικανό να μεταφέρει τον αναβάτη του για αρκετά χιλιόμετρα (από 20 έως και 50 χλμ στις περισσότερες περιπτώσεις, ανάλογα με τη χωρητικότητα της μπαταρίας).

 Μπορεί να ανέβει ανηφόρες με κλίση έως και 10-15% (ανάλογα με το βάρος του αναβάτη), ενώ είναι πανεύκολο να το πάρει κάποιος μαζί του σε ένα λεωφορείο ή σε κάποιο κτίριο (είναι αναδιπλούμενο). Φορτίζει μέσω ενός απλού φορτιστή που θυμίζει αυτόν ενός laptop, από οποιαδήποτε 220V πρίζα, μέσα σε λίγες ώρες (3-5 συνήθως).

 Στην Ελλάδα διατίθονται για ενοικίαση απο την εταιρεία με το κόστος να ανέρχεται σε €1 για το ξεκλείδωμα (το αντίστοιχο της "σημαίας" σε ένα ΤΑΞΙ) και €0,15 για κάθε λεπτό χρήσης. Ανάλογα την ώρα χρήσης δηλαδή θα πληρώσουμε και το αντίστοιχο ποσό.

 Ένα τέτοιο πατίνι λοιπόν, θα διαθέσει η εταιρεία LIME στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους σε όλη την Ευρώπη δωρεάν (και στην Ελλάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) στις 26 Μαϊου, προκειμένου να πάνε ψηφίσουν και με το πέρας της ψηφοφορίας οι ψηφοφόροι θα επιστρέψουν τα πατίνια στην Εταιρεία. Προβλέπω ότι στην Ελλάδα θα τα "κλαίει" τα πατίνια απο τώρα... Τα πιο πολλά θα τα πάρουν οι γύφτοι να τα πουλήσουν για παλιοσίδερα.

Όσοι ενδιαφέρονται να μετακινηθούν με ηλεκτρικά πατίνια, θα πρέπει να «κατεβάσουν» την εφαρμογή της Lime για να λάβουν τον δωρεάν κωδικό VOTEWITHLIME μέσα από το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας το πρωί των εκλογών, πριν ανοίξουν οι κάλπες.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.