ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Σουτζουκάκια Σμυρναίικα

Υλικά συνταγής
για τα σουτζουκάκια


    500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
    500γρ. κιμάς χοιρινός ή αρνίσιος
    1 αυγό
    2 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα) μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί και καλά στραγγισμένο ή ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
    ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
    ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
    1 κ.γ. ρίγανη
    1 κ.γ. κύμινο
    1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. κοφτό αλάτι
    1 κ.σ. κοφτό πιπέρι

για τη σάλτσα

    3 ποτήρια χυμό ντομάτας
    1 κ.γ. ζάχαρη
    3 κ.σ. ελαιόλαδο από το τηγάνισμα
    1 κ.γ. ρίγανη
    1 πρέζα κανέλα
    1 κ.σ. κοφτό αλάτι
    ½ κ.γ. πιπέρι



εκτέλεση

  •     Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
  •     Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
  •     Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  •     Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  •     Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σουτζουκάκια μας και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  •     Βγάζουμε τα σουτζουκάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  •     Κρατάμε στο τηγάνι 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο στο οποίο τηγανίσαμε τα σουτζουκάκια μας.
  •     Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο τηγάνι μας και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  •     Προσθέτουμε τα κ σουτζουκάκια στο τηγάνι και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
    Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας. 

cooklos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.