ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Ο Αλάχ καταρρίπτει τα drone των Η.Π.Α! - Κρίση (πάλι) στον Περσικό Κόλπο

Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν drone των Η.Π.Α στα Στενά του Ορμούζ και το  state department επιβεβαιώνει την κατάρριψη.

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, καταρρίφθηκε όταν βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τα Στενά του Ορμούζ από ιρανικό πύραυλο εδάφους- αέρος. Τώρα αν ήταν σε διεθνή εναέριο χώρο αν θέλουμε το πιστεύουμε.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες, όπως ο χρόνος της κατάρριψης. Η κατασκευάστρια εταιρεία του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, η Northrop Grumman, αναφέρει στον ιστότοπό της ότι το Triton μπορεί να πετάει επί 24 ώρες συνεχώς, σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 10 μιλίων και έχει ακτίνα δράσης 8.200 ναυτικών μιλίων.

Νωρίτερα το επίλεκτο σώμα των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν, οι «Φρουροί της Επανάστασης» ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν αμερικανικό «κατασκοπευτικό» τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη ιρανική νότια επαρχία Χουρμουζγκάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sepah, το οποίο θεωρείται προσκείμενο σε αυτούς, αλλά και η ιρανική τηλεόραση.

Οι Η.Π.Α  επιβεβαίωσαν τις προηγούμενες ημέρες, ότι οι Ιρανοί προσπάθησαν να καταρρίψουν ένα αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος την περασμένη εβδομάδα και ότι την 6η Ιουνίου οι Χούθι, οι σιίτες αντάρτες της Υεμένης που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, κατάφεραν να καταρρίψουν ένα άλλο.

Η κρίση των ΗΠΑ με το Ιράν οδηγεί τους Αμερικανούς στην απόφαση να αναπτύξουν στη Μέση Ανατολή επιπλέον 1000 στρατιώτες.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, οι ΗΠΑ θα εγκαταστήσουν  Patriot, επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και «άλλες αποτρεπτικές δυνατότητες».

Η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν δεν σταματά να κλιμακώνεται από τον Μάιο του 2018, όταν ο  πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αποσύρει μονομερώς τη χώρα του από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), τη διεθνή συμφωνία του 2015 που επέβαλε περιορισμούς στο πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, και σταδιακά επανέφερε σε ισχύ τις σκληρές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης που είχαν αρθεί.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.