ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Ποιες κυρώσεις για F-35; Στα 100 δισ. το διμερές εμπόριο ΗΠΑ-Τουρκίας! - Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ

Ηρθε στην Ελλάδα, είπε μερικά «ηρωικά» του στιλ «Δεν θα παραδώσουμε F-35 στη Τουρκία γιατί πήρε τους S-400» και οι εγχώριοι αφελείς πανηγύρισαν.


Δεν είπε τίποτα για επενδύσεις, ούτε καν για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ και και εν συνεχεία ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, πήγε στη Τουρκία, συναντήθηκε με την Τούρκου υπουργό Εμπορίου Ρουσχάρ Πεκάν και συμφώνησαν τα βήματα για να φθάσουν οι συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών στα... 100 δισ. δολ.! Τόσο σκληρές οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ προς τη Τουρκία!

Συζητήθηκαν ο τρόπος με τον οποίο θα αυξήσουν τις εξαγωγές της Τουρκίας στις ΗΠΑ και ειδικά σε τομείς τεχνολογικής αιχμής, όπως πολιτική αεροπορία, η αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και καθαρά σε εμπορικά προϊόντα, όπως τα κοσμήματα, τα έπιπλα, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα ενδύματα.

Η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία είναι σε περίοδο αιχμής, σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές και οι ιαπωνικές μάρκες έχουν εργοστάσια στη χώρα και επεξεργάζονται από κοινού ένα σχέδιο αποφυγής δασμών των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στη Τουρκία και εισάγονται στις ΗΠΑ, προκειμένου να καταστήσουν τη Τουρκία πιο ελκυστική σε επενδύσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Θα αυξήσουμε τις μεταξύ μας συναλλαγές στα 100 δισ. δολ.» δήλωσε η Μ.Πεκάν

Ο Γουίλμπουρ Ρος θα μείνει στην Τουρκία μέχρι την Τρίτη και θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για να συζητήσουμε τρόπους αύξησης των τουρκικών εξαγωγών στις ΗΠΑ.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.