ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Εκτέλεση του Αλ-Μπαγκντάντι ηγέτη του ISIS από Αμερικανούς κομάντο - Τον «έδωσε» η Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση εναντίον του ηγέτη του ISIS αλ-Μπαγκντάντι ήρθαν στην δημοσιότητα. 

Στην επιχείρηση φέρεται να συμμετείχαν 8-12 ελικόπτερα, αεροπλάνα αλλά και κομάντο των ΗΠΑ.

Το σπίτι-στόχος πρώτα δέχθηκε πυρά από αέρος και στη συνέχεια κατέβηκαν στο έδαφος οι κομάντο.


Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι στη διάρκεια της επιδρομής αυτής που διήρκεσε δύο ώρες, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και τουλάχιστον ένα παιδί. 

Επιπλέον ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν από καιρό τη θέση του αλ-Μπαγκντάντι και ήταν αυτές που υπέδειξαν τη θέση του στους Αμερικανούς, σε αντάλλαγμα της αποχώρησης των Αμερικανών από την βορειοανατολική Συρία και το καντόνι της Μάνπιτζ βορειοανατολικά του Ευφράτη.  

Οι ΗΠΑ πέτυχαν μια «νίκη» στην περιοχή με την βοήθεια της  Άγκυρας. Άλλωστε ότι βρέθηκε στο χωριό Μπαρίσα στην κατεχόμενη ακόμα από τους ισλαμιστές, επαρχεία της Ιντλίμπ, 5 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα λέει πολλά από μόνο του.

Το τουρκικό ΥΠΑΜ πρίν λίγη ώρα επιβεβαίωσε πως έλαβε χώρα ανταλλαγή πληροφοριών, παραδεχόμενο ουσιαστικά ότι γνώριζε τη θέση του αλ- Μπαγκντάντι και την έδωσε στους Αμερικανούς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε εκεί όταν δραπέτευσε από την ανατολική Συρία περνώντας μέσα από τουρκικό έδαφος, ενώ η επίθεση έγινε ενώ εκείνος επιχειρούσε να μετακινηθεί προς τα τουρκικά σύνορα.

Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Τουρκία κατηγορήθηκε ευθέως από τις ΗΠΑ το 2014 για συνεργασία με τον ISIS στο λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Με κομάντος, ελικόπτερα, αεροσκάφη και drones πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η επιχείρηση τα ξημερώματα της Κυριακής που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του pronews.gr Αμερικανοί κομάντος έπεσαν από ελικόπτερα στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας για να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του κομβόι των ισλαμιστών.

Λίγο νωρίτερα η ίδια οργάνωση είχε ανακοινώσει ότι οκτώ ελικόπτερα έβαλαν στο στόχαστρό τους ένα σπίτι και ένα όχημα στα περίχωρα του χωριού Μπαρίσα, μια περιοχή κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Σύριας όπου βρίσκονταν «ομάδες που πρόσκεινταν στο Ισλαμικό Κράτος».

Βίντεο που έδωσαν στην κυκλοφορία συριακές οργανώσεις φέρεται να δείχνει τη στιγμή της επίθεσης στην περιοχή που βρισκόταν ο αλ Μπαγκντάντι.

Δημοσιογράφος του NBC σημείωσε ότι το χωριό Μπαρίσα ήταν πέρασμα προς την Τουρκία με Ιρακινούς αξιωματούχους να δηλώνουν νωρίτερα ότι ο Μπαγκντάντι «σκοτώθηκε μαζί με τον προσωπικό του σωματοφύλακα στην Ιντλίμπ, αφού εντοπίστηκε το κρησφύγετό του την ώρα που προσπαθούσε να απομακρύνει την οικογένειά του από την Ιντλίμπ προς τα τουρκικά σύνορα».

Στη διάρκεια της επιδρομής αυτής που διήρκησε δύο ώρες σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους οι δύο γυναίκες του και τουλάχιστον ένα παιδί.

Από την πλευρά του ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι, έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter για «μια επιτυχημένη επιχείρηση» έπειτα από τη συνεργασία τους με τις ΗΠΑ σε επίπεδο πληροφοριών. Βέβαια οι Κούρδοι δεν έχουν καμία σχέση την Ιντλίμπ αφού εκεί επιχειρούν ο συριακός και ο ρωσικός Στρατός μόνο.

Όλοι πλέον περιμένουν τις δηλώσεις Τραμπ στις 15:00 (ώρα Ελλάδος) καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε στο twitter ότι «συνέβη κάτι μεγάλο» με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει ότι η δήλωση θα είναι «πολύ σημαντική» και θα γίνει από την Αίθουσα Υποδοχής Διπλωματών του Λευκού Οίκου, όπου ο Τραμπ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του στρατού της Τουρκίας και των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία.

Έρχονται στην επιφάνεια και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής για εναέρια επιδρομή με ελικόπτερα αλλά και χρήση όπλων. Σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν 8 ελικόπτερα από τα οποία τουλάχιστον το ένα ήταν AH-64 Apache και αεροπλάνα F-15. 

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες απο την επιχείρηση:




pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.