ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019

Η «ανακύκλωση» στην νέα κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ που ρίχνει ανέργους στις καλένδες


Δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα νέα προγράμματα κοινωφελους εργασίας που αναμένεται να προκηρύξει ο ΟΑΕΔ το 2020 όσοι έχουν ήδη εργαστεί σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.


Αυτό ορίζεται σε όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και έτσι οι ωφελούμενοι ενός προγράμματος που λήγει, δεν μπορούν να ενταχθούν στο νέο αντίστοιχο πρόγραμμα που προκηρύσσεται στην συνέχεια.

Ειδικότερα σήμερα οι 30.333 ωφελούμενοι στους δήμους και οι 5.066 στην δασοπροστασια των οποίων έληξαν ή λήγουν οι συμβάσεις τους δεν μπορούν να κάνουν αίτηση στα νέα προγράμματα που θα έρθουν.

Αυτό εξάλλου κατήγγειλε πρόσφατα και το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ που συναντήθηκε με την γενική γραμματέα του υπουργείου Άννα Στρατινάκη.

Οι 30.000 εργαζόμενοι στην Κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ όπως τονίζουν καλύπτουν καθημερινές ανάγκες στους ΟΤΑ. "Θα μας απολύσουν, ενώ γνωρίζουν – κυβέρνηση και Δήμαρχοι – ότι οι υπηρεσίες των δήμων θα μείνουν χωρίς εργαζόμενους, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν και να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες. Η κυβέρνηση της Ν.Δ όπως έκανε και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να προσλάβει νέους ανέργους, σε νέα πιο αντιδραστικά και αντεργατικά προγράμματα", υπογραμμίζουν.

Όπως καταγγέλλουν" μας ανακυκλώνουν για να προβάλουν επικοινωνιακά την εικονική πτώση της ανεργίας και επιβάλλουν ένα εργασιακό μοντέλο ευέλικτης φτηνής και εκ περιτροπής εργασίας. Οι Δήμαρχοι βολεύονται με αυτή την κατάσταση, αφού δεν τους στοιχίζουμε ούτε ένα ευρώ. Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους στα προγράμματα και ζητούσαν την παράταση των προγραμμάτων για τους καλοκαιρινούς μήνες για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων λόγω και των εκλογών".

Όπως επισημαίνουν" βαφτίζοντας τους εργαζόμενους δήθεν ωφελουμένους των προγραμμάτων. Έχουν ως στόχο την παραπέρα ελαστική και φτηνή εργασία στο δημόσιο τομέα, καταπατώντας όλα τα εργατικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες. Δεν εφαρμόζεται ή κλαδική σύμβαση, δεν καταβάλλεται ανθυγιεινό επίδομα σε εργαζόμενους όπως στην καθαριότητα των Δήμων, δεν αναγνωρίζεται προϋπηρεσία, ειδικότητα κ.λπ.".

dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.