ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Τσόλο vs Κλοπ: η μονομαχία δυο ποδοσφαιρικών "μάγων"


Ατλέτικο και Λίβερπουλ διασταυρώνουν ξίφη απόψε στο ChL, Σιμεόνε και Κλοπ θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Δυο προπονητές σούπερ-σταρ στις ομάδες που οι ίδιοι αναμόρφωσαν και τις έκαναν πρωταγωνίστριες εντός και εκτός συνόρων.


Η φάση των νοκ-άουτ του Champions League ξεκινάει σήμερα (18/2) και το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι των πρώτων αναμετρήσεων αυτής της εβδομάδας, είναι χωρίς αμφιβολία αυτό της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Λίβερπουλ. Οι "ροχιμπλάνκος" υποδέχονται απόψε (22:00 ώρα Ελλάδας) στο "Wanda Metropolitano" τους πρωταθλητές Ευρώπης, θέλοντας να βάλουν δύσκολα στην ομάδα του Κλοπ, για να προσπαθήσουν να πάρουν αυτοί την πρόκριση για τα προημιτελικά. Η αποστολή τους βέβαια κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, αφού οι "reds" είναι αυτή τη στιγμή το πλέον φορμαρισμένο σύνολο στην Ευρώπη, καταρρίπτοντας απίστευτα όσο και εντυπωσιακά ρεκόρ στη φρενήρη πορεία τους προς το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 30 ολόκληρα χρόνια!

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι "κόκκινοι" έχουν δώσει μέχρι τώρα συνολικά 37 επίσημα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (26 στην Πρέμιερ, 6 στο Champions League, 2 στο Κύπελλο και 3 στο Λιγκ Καπ), μετρώντας μόλις δυο ήττες, που στην ουσία είναι μία (το 2-0 από τη Νάπολι στον όμιλο του ChL), αφού η άλλη ήρθε στο EFL από την Άστον Βίλα, εκεί όμως όπου η Λίβερπουλ αγωνίστηκε με την U23 ομάδα της. Στον αντίποδα τώρα, η Ατλέτικο βρίσκεται σε μια εξόχως μεταβατική σεζόν, αφού το περασμένο καλοκαίρι έφυγαν εμβληματικοί παίκτες, που είχαν συνδέσει την παρουσία τους με τις μεγάλες επιτυχίες των "κολτσονέρος" τα τελευταία χρόνια (Γοδίν, Γκριεζμάν, Ρόδρι).

Το σταθερό σημείο αναφοράς στους δυο συλλόγους, είναι χωρίς καμία αμφιβολία οι δυο προπονητές τους, ο Ντιέγο Σιμεόνε και ο Γιούργκεν Κλοπ. Αμφότεροι έχουν μεταμορφώσει τις ομάδες τους προς το καλύτερο, χαρίζοντάς τους τίτλους, αλλά και αναγνώριση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το σημερινό θα είναι το πρώτο ματς μεταξύ των δυο αντιπάλων μετά από μια ολόκληρη δεκαετία. Η τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωπες Ατλέτικο και Λίβερπουλ, ήταν τη σεζόν 2009/10, στην ημιτελική φάση του Europa League. Οι "ροχιμπλάνκος" είχαν επιβληθεί 1-0 στο "Βιθέντε Καλντερόν" με τέρμα του Φορλάν και οι "reds" ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα στο "Άνφιλντ" με το γκολ του Ακουιλάνι.

Στην παράταση οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0 με τον Μπεναγιούν, όμως ο Φορλάν μείωσε σε 2-1, δίνοντας την πρόκριση στους Ισπανούς, οι οποίοι στη συνέχεια κατέκτησαν το τρόπαιο νικώντας στον τελικό 2-1 τη Φούλαμ, ξανά στην παράταση και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ουρουγουανό επιθετικό που σημείωσε και τα δυο τέρματα της ομάδας του. Εκείνος ο αποκλεισμός των "reds" στοίχισε τελικά και τη θέση του προπονητή στον Ράφα Μπενίτεθ, που ένα μήνα αργότερα έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ , δίνοντας τη σκυτάλη στον Ρόι Χόντσον. Για να πάρετε μια ιδέα για το πώς αγωνίζονταν τότε οι αποψινοί αντίπαλοι, ας θυμηθούμε τις ενδεκάδες της ρεβάνς (29/4/2010):

- Λίβερπουλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Τζόνσον, Ακουιλάνι (90' Ελ Ζαρ), Άγκερ, Τζέραρντ, Μπεναγιούν (114' Πατσέκο), Κάουτ, Μπάμπελ, Μαστσεράνο (110' Ντέγκεν), Λούκας Λέιβα, Κάραγκερ.

- Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντε Χέα, Βαλέρα, Αντόνιο Λόπεθ, Φορλάν (117' Καμάτσο), Ραούλ Γκαρθία, Αγουέρο (121' Σάλβιο), Πάουλο Ασουνσάο (99' Χουράδο), Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Ρέγιες, Σιμάο, Περέα.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Στη Λίβερπουλ, μετά τον Μπενίτεθ, ακολούθησε μια στείρα πενταετία με τους Ρόι Χόντσον (2010-2011), Κένι Νταλγκλίς (2011-2012) και Μπρένταν Ρότζερς (2012-2015), στη διάρκεια της οποίας κατακτήθηκε μόλις ένα Λιγκ Καπ (το 2012 επί Νταλγκλίς), μέχρι που τον Οκτώβριο του 2015 ανέλαβε τον πάγκο των "reds" ο Γιούργκεν Κλοπ. Στην Ατλέτικο, μετά τον Σάντσεθ Φλόρες (2009-2011), ακολούθησε ο Γρεγόριο Μανθάνο, ο οποίος όμως άντεξε μόλις ένα εξάμηνο και απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 2011, για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο όλων των "ροχιμπλάνκος" με την πρόσληψη του Ντιέγο Σιμεόνε. Αυτές οι δυο μεγάλες προσωπικότητες, Κλόπο και Τσόλο, άλλαξαν προς το καλύτερο τη μοίρα των ομάδων τους, οδηγώντας τις σε λεωφόρους μεγάλων επιτυχιών.

msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.