ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

«Ορκίζομαι να διώξω τους τούρκους από την χώρα... 300 χρόνια κατοχής φτάνουν»...!!! ΠΥΡΑΥΛΟΣ ο Στρατάρχης Χαφτάρ προς τους Στρατιώτες του.


Όρκο να διώξει από τη Λιβύη τους Τούρκους, έδωσε σε πρόσφατη επιθεώρησή του σε στρατιωτική μονάδα του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ.

Απευθυνόμενος στους άνδρες του είπε, ότι ο λαός της Λιβύης είδε από τους Τούρκους μόνο φόνους, κακία και επιπλέον φόρους κατά τη διάρκεια των 300 χρόνων της τουρκικής κατοχής.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, που διοικεί τα στρατεύματα της νόμιμα εκλεγμένης Βουλής των Αντιπροσώπων (HoR) της Λιβύης, τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), πραγματοποίησε το Σάββατο 1η Αυγούστου επιθεώρηση της ταξιαρχίας «Ταρίκ μπιν Ζιγιάντ».

Στον λόγο του προς τους συγκεντρωμένους στρατιώτες, ο Χαλίφα Χαφτάρ ορκίστηκε να αντιμετωπίσει μισθοφόρους και Τούρκους και να τους διώξει από τη λιβυκή επικράτεια.

«Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ την αποικιοκρατία. Οι Τούρκοι έμειναν στη Λιβύη για 300 χρόνια και οι Λίβυοι δεν είδαν τίποτα παρά μόνο κακό», είπε. «Οι Λίβυοι θα αντιμετωπίσουν κάθε αποικιοκράτη και θα τον εκδιώξουν. Είμαστε σε επιφυλακή και η εκδίωξή τους είναι ο πρωταρχικός στόχος», πρόσθεσε.

Μισθοφόροι δίχως πατρίδα. Ο στρατάρχης εξέφρασε τη λύπη του για τη στρατολόγηση μισθοφόρων από μια «αγαπητή χώρα όπως η Συρία», προσθέτοντας: «Δεν είναι Σύροι, αλλά μάλλον μισθοφορικές ομάδες χωρίς πατρίδα και οικογένεια», μεταδίδει το Al Arabiya.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) είναι κανονικός τακτικός στρατός. Καμία σχέση δεν έχει με τις συμμορίες ατάκτων παραστρατιωτικών και τζιχαντιστών που υποστηρίζουν την ισλαμιστική κυβέρνηση της Τρίπολης.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ ανέφερε ότι «οι μισθοφόροι που ήρθαν στη Λιβύη στρατολογήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν» από την Τουρκία. Όπως είπε, «αυτές οι ομάδες δεν έχουν σπίτια, δεν έχουν οικογένειες».

Από τις αρχές του 2020 η Τουρκία έχει μεταφέρει 17.000 τζιχαντιστές στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που επέστρεψαν στη Συρία μετά την ολοκλήρωση της «θητείας» τους. Μεταξύ αυτών, οι Τούρκοι έχουν φέρει και 350 ανήλικους μισθοφόρους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκτός από Σύρους και Τουρκμένους, η Τουρκία μετέφερε και 2.500 Τυνήσιους τζιχαντιστές, που πολεμούσαν στη Συρία, στη Λιβύη.



stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.