ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Η Google ετοιμάζει τα... βιβλία του μέλλοντος

 H Google κατέθεσε νέες πατέντες ευρεσιτεχνίας, με τις οποίες επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο που θα διαβάζουμε τα έντυπα μέσα, στο μέλλον. Η πρώτη είναι για ένα διαδραστικό βιβλίο με αισθητήρες πίεσης και κίνησης, οι οποίοι θα είναι ενσωματωμένοι στις σελίδες του.

 Η Google εμπνέεται από τα παιδικά βιβλία που είχαμε όλοι μας με τις τρισδιάστατες χάρτινες φιγούρες που ξεπηδούσαν από τις σελίδες, μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πιο high-tech.


 Με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας και χωρίς την ανάγκη χρήσης κάποιου headset, ο αναγνώστης βλέπει να «αναδύονται» από το βιβλίο ήχοι και εικόνες, που ενεργοποιούνται όταν αλλάξει σελίδα ή ασκήσει πίεση σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Στην «ράχη» του βιβλίου υπάρχει μια μικρή συσκευή που προβάλλει τις εικόνες επάνω στο βιβλίο ενώ ένα ενσωματωμένο ηχείο, ενισχύει την εμπειρία.

 Η δεύτερη πατέντα είναι για το «Media Enhanced Pop-up Book», το οποίο δεν έχει κάποιο ενσωματωμένο micro-projector, όπως στην παραπάνω περίπτωση, αλλά επωφελείται από το κινητό ή το tablet, για να προσφέρει επιπλέον περιεχόμενο. Κάθε σελίδα του βιβλίου έχει μια δεύτερη, ψηφιακή σελίδα η οποία «ανοίγει» στην mobile συσκευή σου και προβάλει βίντεο ή εικόνες.
Η ιδέα της Google φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα, αλλά προς το παρόν έχε καταθέσει μόνο πατέντες και δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει επίσημα τα βιβλία.


enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.