ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ο Τσίπρας, η διαπραγμάτευση και η καρέκλα

Είναι φανερό πλέον πως ο Αλέξης Τσίπρας αυτοδιαψεύδεται για πολλοστή φορά, επιχειρώντας να κερδίσει λίγο χρόνο παραπάνω, ώστε να περάσουν όλα τα δύσκολα και επώδυνα μέτρα που κουβαλά μαζί της η συμφωνία με τους δανειστές.

Ειδικά, όταν πριν από μερικούς μήνες και λίγο προτού ξεκινήσει η δεύτερη θητεία της κυβέρνησής του, ο ίδιος υποστήριζε πως δεν θα γινόταν ποτέ «πρωθυπουργός παντός καιρού».

Στηρίζοντας ό,τι πιο βάρβαρο έχουν επιβάλει οι δανειστές διά του «Μνημονίου 3», το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου καλείται τώρα να υλοποιήσει τα μέτρα αυτά, μετά το πέρας της περιβόητης πλέον αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Και είναι σε αυτό το σημείο, ακριβώς, που τα πράγματα χωλαίνουν, μιας και τα στελέχη της κυβέρνησης με το αριστερό προσωπείο αποδεικνύονται ιδιαίτερα άπειρα, ώστε να επιβάλουν στους πολίτες τα προβλεπόμενα επαχθή μέτρα.

Εντούτοις, ακόμη και σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση, ο Αλ. Τσίπρας και οι συν αυτώ επιδιώκουν να παραμείνουν, με κάθε μέσο, στην καρέκλα της εξουσίας, έστω κι αν αυτό τους οδηγούσε να μας πουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας».

Προφανώς στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν σύντομα στην χώρα, την σκυτάλη της εξουσίας θα πάρει ο Κούλης για να εφαρμόσει τα μέτρα που όλοι τους έχουν ψηφίσει και θα τα εφαρμόσει δια της βίας παρέα με τα "δεκανίκια" που θα στηρίζουν την κυβέρνηση του.

 Απο την μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ και οι "Ανεξάρτητοι" Έλληνες, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απαξίωση και την πλήρη αποστροφή των πολιτών. Και απο την ΝΔ όμως να μην περιμένουν και τίποτα οι πολίτες. Σκατά θα φάνε και απο τον Κούλη, γιατί τον πολίτη τον έχουν σπρώξει βαθιά στον βόθρο 50 χρόνια τώρα κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Α.Ε.

 Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που παρά το δυσμενές κλίμα που προκάλεσαν τόσο η επιβολή των capital controls, όσο και η αλήστου μνήμης κυβίστηση της κυβέρνησης στο δημοψήφισμα, στήριξαν τον πρωθυπουργό, για να παραμείνει στην εξουσία.

Όμως, η κοινωνία έχει πλέον αντιληφθεί πως η κυβέρνηση με το αριστερό προσωπείο δεν διαφέρει σε τίποτε απολύτως, ειδικά εφόσον συγκριθεί με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όταν το «δίδυμο» Σαμαρά-Βενιζέλου έριχνε την Ελλάδα στον «Καιάδα» του δευτέρου Μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πολλά, μα πάρα πολλά ψέματα. Το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» σκονίζεται ανέγγιχτο στο πιο βαθύ συρτάρι του πρωθυπουργικού γραφείου, παρέα με το «παράλληλο πρόγραμμα», το οποίο επίσης χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για την εξαπάτηση των πολιτών.

Πούλησαν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» τα αριστερά στελέχη, όταν άρχισαν να μιλούν για τα δήθεν μελλοντικά πλεονεκτήματα της ποσοτικής χαλάρωσης, ένα μέτρο με μηδενικό κοινωνικό αντίκτυπο και με μοναδικό αποδέκτη τις τράπεζες.

Και παρά τα τόσα επονείδιστα και τερατώδη ψέματα, έρχονται τώρα να ζητήσουν από τους πολίτες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, με τα φορολογικά μέτρα να είναι πια δυσβάσταχτα και συνεχή. Κόβουν μισθούς και συντάξεις, διαλύουν το Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας, ζητώντας με περίσσεια αναλγησία να βάλουν χέρι και στα αναπηρικά επιδόματα.

Είναι οι ίδιοι που επί έξι και πλέον μήνες επιδίδονταν στο «chicken game» με τους δανειστές, οδηγώντας τη χώρα στα μέσα Ιουλίου να υποφέρει, με τις κλειστές τράπεζες και την ακραία ταπείνωση που επήλθε με την υπογραφή του «Μνημονίου 3».

Μέσα σε όλη αυτή τη ζοφερή εικόνα, ο 40άρης πρωθυπουργός της «δεύτερης φοράς Αριστερά» επιδίδεται σε παιχνίδια εντυπωσιασμού, για δήθεν κυνήγι των «νταβατζήδων» της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Λόγια παχιά, δίχως νόημα και ουσία, δίχως ποτέ να ακουστούν συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα ανθρώπων, οι οποίοι έτρωγαν επί χρόνια ολόκληρα με χρυσές μασέλες σε βάρος όλων των πολιτών αυτής της ταλαίπωρης χώρας.

Οι ημέρες του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, όσο κι αν εκείνος και η παρέα του επιδιώκουν να παραμείνουν γαντζωμένοι σε αυτή, είναι πλέον μετρημένες.

newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.