ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Πάρε κόσμεεεε!!! Νέοι φόροι για όλους... για τα γνωστά υποζύγια δηλαδή.

Πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις 2,8 δισ. ευρώ από τα μέτρα συνολικού ύψους 5,4 δισ. ευρώ που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο (απο όλα τα πολιτικά κόμματα βεβαίως βεβαίως), φέρνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 που κατατίθεται την Δευτέρα στην Βουλή.

Το πακέτο του 2017 έχει και πάλι φόρους (έμμεσους και άμεσους) για όλους πλήν εφοπλιστών. Το πρώτο πλήγμα, έρχεται για μισθωτούς και συνταξιούχους και αφορά την μείωση του αφορολογήτου ορίου από τα 9.545 σε ένα όριο που κυμαίνεται από τα 8.636 έως και τα 9.090 ευρώ, για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς παιδιά και με 1 ή 2 παιδιά.


Οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις επί των μισθών και των συντάξεων ξεκινούν πλέον πάνω από το όριο των 617 ευρώ το μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από το ποσό των 720 ευρώ το μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους οι οποίοι παίρνουν 12 μισθούς και συντάξεις.

Παρότι η μείωση του μισθού, μέσω της αυξημένης παρακράτησης ισχύει από 1/1/2016, φέτος θα υπάρξει μια πρόσθετη επιβάρυνση με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.


Η αυξημένη παρακράτηση για το 2016 ίσχυσε από την 1η Ιουνίου με προοπτική η αύξηση της παρακράτησης για το πρώτο εξάμηνο τους τρέχοντος έτους, να έρθει φουσκώνοντας τον τελικό φόρο της δήλωσης.


Από εκεί και πέρα θα υπάρξει μια πρόσθετη επιβάρυνση περίπου 450 - 500 εκ ευρώ από το πακέτο των έμμεσων φόρων που αφορούν:


1. Τα υγρά καύσιμα: Θα αυξηθούν οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης (ΕΦΚ) κατά 3 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη, κατά 8 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης και 10 λεπτά το λίτρο στο υγραέριο κίνησης.

Συνυπολογιζόμενου και του ΦΠΑ επί της πρόσθετης διαφοράς φόρου που θα προκύψει από την αύξηση, η τελική επίπτωση στη λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης θα είναι μια ανατίμηση της τάξεως των 4 λεπτών ανά λίτρο.


Στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση του φόρου κατά 8 λεπτά το λίτρο θα έχει ως συνέπεια η μέση λιανική τιμή να υπερβεί το 1,10 ευρώ, ενώ στο υγραέριο κίνησης κατά 12-13 λεπτά το λίτρο.


2. Τα τσιγάρα:
Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει το λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό.


Ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Το αποτέλεσμα των αυξήσεων αυτών στους ΕΦΚ των τσιγάρων και του καπνού θα είναι να αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης κατά 0,50 έως 1 ευρώ ανά πακέτο.


3. Τον καφέ: Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ.

Προβλέπεται η επιβολή φόρου στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στο στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.


Η επιβολή του φόρου αυτού αναμένεται να επιβαρύνει με αυξήσεις κατά 10%-20% τις λιανικές τιμές πώλησης των διαφόρων ειδών καφέ.


4. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα (ατμιστές): Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Στα υγρά αυτά θα επιβληθεί φόρος, το ύψος του οποίου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.

5. Την κινητή τηλεφωνία: Επιβάλλεται φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας.

Το νέο αυτό «χαράτσι» θα υπολογίζεται επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%. Η τελική επιβάρυνση στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας θα αγγίξει το 6%.


Οι επιχειρήσεις εκτός από την οικονομική κρίση θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το δεύτερο πακέτο φόρων που επιβάλλει το συμπληρωτικό μνημόνιο του Ιουνίου και αφορά:


1. Την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 26% στο 29% για τις επιχειρήσεις με κέρδη έως 50.000 ευρώ.

2. Την αύξηση της προκαταβολής φόρου που φτάνει πλέον το 100% για το φορολογικό έτος 2016 (δηλαδή τις δηλώσεις του 2017), από 75% που ήταν για το φορολογικό έτος 2015, δηλαδή για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

3.
Οι ιδιοκτήτες των ομόρρυθμων εταιρειών θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν ότι στο εξής οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί των καθαρών κερδών της επιχείρησης. Για πρώτη φορά, ο υπολογισμός θα γίνει επί των κερδών του 2016.


Ουσιαστικά, οι ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες θα διακρίνονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με το αν τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία.


Στα απλογραφικά βιβλία, όπως αποσαφηνίζεται με την τροπολογία, δεν θα επιβάλλεται και φόρος διανεμόμενων κερδών (στο εξής 15%) σε αντίθεση με τις εταιρείες με διπλογραφικά βιβλία οι οποίες, εκτός από την αύξηση του φορολογικού συντελεστή και την αύξηση της προκαταβολής, θα αντιμετωπίσουν και την αύξηση του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη από το 10% που είναι σήμερα, στο 15%.


real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.