ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Στρατηγικό αδιέξοδο για τη χώρα: Η οικονομική καταστροφή οδηγεί σε εθνική καταστροφή


Σε πλήρες στρατηγικό αλλά και  αμυντικό  αδιέξοδο βρίσκεται η Ελλάδα, με την στρατιωτική ισχύ της να βρίσκεται κυριολεκτικά καθηλωμένη, απουσία οποιουδήποτε σοβαρού εξοπλιστικού προγράμματος.

Από την άλλη πλευρά η Τουρκία με ένα πρωτοφανές εξοπλιστικό πρόγραμμα, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, εκτός αυτού της Ρωσίας, μετατρέπεται σταδιακά  σε μια τοπική υπερδύναμη με όπλα και δυνατότητες, μη αντιμετωπίσιμες από το ελληνικό αμυντικό σύστημα που στην ουσία δεν υπάρχει.

Η «λαίλαπα» των 100 stealth μαχητικών που πρόκειται σύντομα να εμφανιστεί στο Αιγαίο, απειλεί το σύνολο της ελληνικής Αεράμυνας, επίγεια και αεροσκάφη και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχουν λύσεις, ούτε καν στο σχεδιασμό τους, για την αντιμετώπισή της από πλευράς ΠΑ.

Είναι απίθανο η Ελλάδα να βρει στη διεθνή αγορά μαχητικά αεροσκάφη, ικανά να αντιμετωπίσουν σύγχρονες απειλές χωρίς να χρειαστεί να βάλει «βαθιά το χέρι στην τσέπη», αλλά στην πραγματικότητα όσο και «βαθιά» να το βάλει δε θα βρει τίποτα.

Σε πολιτικό επίπεδο, η Ελλάδα έχει απομονωθεί και απο τον "παραδοσιακό" της σύμμαχο τις Η.Π.Α, καθώς η Ελληνική κυβέρνηση (που δεν έχει ιδέα απο διπλωματία), δείχνει απέχθεια απέναντι στον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, "εξανεμίζοντας" και τις λίγες πιθανότητες που υπήρχαν για δωρεάν παραχώρηση στρατιωτικού υλικού ή για στρατιωτική οικονομική βοήθεια, όπως πρόσφατα αιτήθηκε ο Πάνος Καμμένος από τις ΗΠΑ.

Είναι πρωτοφανής η απάθεια και η απουσία κάθε είδους σχεδιασμού, για την αντιμετώπιση του "εξ ανατολής" κινδύνου αλλά, με τα ταμεία άδεια τι σχεδιασμούς να κάνεις...?

Αντίθετα η τουρκική αμυντική βιομηχανία βρίσκεται σε ένα "οργασμό" παραγωγικότητας, με ναυπηγήσεις σκαφών αμφίβιων επιχειρήσεων, υποβρυχίων, κορβετών και φρεγατών, νέων όπλων για τα αεροσκάφη της, από βλήματα cruise όπως το SOM-J μέχρι κατευθυνόμενα όπλα με λέιζερ, παραγωγή επιθετικών ελικοπτέρων και με γραμμή παραγωγής για το F-35.

Η Τουρκία ετοιμάζεται να "κατασπαράξει", την ήδη ρημαγμένη Ελλάδα και σύμφωνα αμερικανικό οργανισμό γεωστρατηγικών αναλύσεων Jamestown Foundation, ο χρόνος για μια ένοπλη σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας, έχει αρχίσει να κυλά αντίστροφα.


Δεν είναι άλλωστε τυχαία η αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης απο τον Ερντογάν, σε αυτήν την δεδομένη χρονική στιγμή. Η Ελλάδα διαλυμένη απο τους εγχώριους εχθρούς της, θα διαμελιστεί απο τους εξωτερικούς της αντιπάλους και εμείς ακόμα θα περιμένουμε τους Ρώσους ή τους Κινέζους να μας σώσουν.

ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.