ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Δεν θα δοθεί φέτος αλλά «κλείδωσαν» φοροελαφρύνσεις μόνιμου χαρακτήρα

«Λευκός καπνός» βγήκε χτες από τον Μαξίμου μετά την συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου με τον πρωθυπουργό. Καμία αναφορά δεν έγινε  πέρι κοινωνικού μερίσματος ,συνεπώς δεν πρόκειται να δοθεί φέτος κοινωνικό μέρισμα από το υπερπλεόνασμα «μαμούθ» καθώς, πρόθεση της κυβέρνησης ήταν και είναι τα μέτρα να είναι μόνιμου χαρακτήρα και όχι με την μορφή εφάπαξ παροχής.

Μπορεί όλο το διαδίκτυο να κατακλίστηκε με ...πίνακες δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος που υποτίθεται πως θα μοίραζε η κυβέρνηση ωστόσο, με τις δηλώσεις Τσακαλώτου από τα Γρεβενά προχθές, μπαίνει τέλος σε αυτό το σενάριο. Όπως είπε ο υπουργός στόχος είναι η θερμοθέτηση μέτρων μόνιμου χαρακτήρα.

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της ακριβώς 20 μέρες για να παίξει το χαρτί «θετικές ειδήσεις». Ήδη την αρχή θα κάνει το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία που θα κατατεθεί αύριο στην Βουλή.

Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις θα στοχεύουν στην ελάφρυνση της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται να υπάρξει στοχευμένη παρέμβαση για τους συνταξιούχους από το δημοσιονομικό περιθώριο, η οποία θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, μία «τύπου» 13η σύνταξη.

Πιθανή είναι και η μετάταξη βασικών προϊόντων διατροφής από τον βασικό συντελεστή ΦΠΑ του 24% στο 13% αλλά και διαπραγμάτευση που θα ξεκινήσει από φέτος για την αναστολή του μέτρου της περικοπής του αφορολόγητου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.