ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

M2 Bradley - Και άλλα "δωράκια" απο τις Η.Π.Α (VIDEO)

"Χωματερή" των Η.Π.Α έχουν γίνει αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, όσον αφορά τα αρχαία οπλικά συστήματα που "προσφέρει" απλόχερα η Ουάσιγκτον σε παλιούς και νέους συμμάχους της.

 Μετά τα παλαιολιθικά ελικόπτερα OH-58 Kiowa Warrior που έστειλαν οι Η.Π.Α στην Ελλάδα, δοκιμασμένα στον πόλεμο του Βιετνάμ και γεμάτα τρύπες απο τα πολυβόλα των Βιετκονγκ, σειρά έχουν τα ΤΟΜΑ Μ2 Bradley, εξίσου αρχαία αλλά τουλάχιστον καλύτερα απο τα Μ-113 που εξοπλίζουν σήμερα τα μηχανοκίνητα τάγματα Πεζικού.

 Πρόκειται για παλιά, ιδιαίτερα υψηλού κόστους οχήματα, ίσως όχι και τόσο κατάλληλα για το ελληνικό πεδίο μάχης τα οποία όμως τουλάχιστον θα παραχωρηθούν δωρεάν. Απο τα ολότελα καλή και η Παναγιώταινα...

 Βέβαια δεν τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος τους Αμερικανούς. Οι Η.Π.Α προχωρούν σε αυτές τις κινήσεις κυρίως σε ανατολικοευρωπαϊκά κράτη με τα οποία τώρα έχει συμμαχία, προκειμένου  να ξεφορτωθούν ρωσικά και κινεζικά όπλα και να προσδεθούν με το άρμα τον Η.Π.Α. Οι χώρες, πέρα από την Ελλάδα, είναι Αλβανία, Βοσνία, Κροατία, Σκόπια και Σλοβακία.

 Όσο αφορά το Μ2 Bradley, πρόκειται για ένα είναι ένα ΤΟΜΑ της τάξης των 27,6 τόνων που μπορεί να μεταφέρει 3 άτομα πλήρωμα και 7 εξοπλισμένους στρατιώτες.

 Η θωράκιση του οχήματος το προστατεύει από βολές διαμετρήματος 14,5 χλστ. από όλες τις πλευρές και στον οπλισμό του περιλαμβάνεται ένα πυροβόλο των 25 χλστ. M242 Chain Gun με αναχορηγία 900 βλημάτων και διπλός εκτοξευτής Α/Τ βλημάτων TOW με απόθεμα 7 πυραύλων. Ακόμα στον οπλισμό του περιλαμβάνεται και ένα πολυβόλο των 7,62 χλστ. M240C με απόθεμα 2.200 βλημάτων.

 Σε ότι αφορά τις επιδόσεις του οχήματος αυτό κινείται από ένα κινητήρα VTA-903T οκτώ κυλίνδρων, και ισχύος 600 ίππων, δίνοντας ένα λόγο ισχύος ανά τόνο βάρους 27,1. Η εμβέλεια του ΤΟΜΑ ανέρχεται στα 483 χλμ. και η μέγιστη ταχύτητά του στα 56 χ.α.ω. σε οδόστρωμα, 40 χ.α.ω. εκτός οδοστρώματος και 7,2 χ.α.ω. σε πλεύση.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.