ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Ρεσάλτο ένοπλων πειρατών σε τουρκικό πλοίο: Το κατέλαβαν & αιχμαλώτισαν δέκα ναυτικούς!

Ένοπλoι πειρατές επιτέθηκαν και κατέλαβαν τουρκικό φορτηγό πλοίο ενώ πήραν 10 Τούρκους ναυτικούς ως ομήρους.

Η πειρατεία σημειώθηκε ανοιχτά 124 ν.μ. από την πόλη Brass της Νιγηρίας. Η Αγκυρα επιβεβαίωσε πριν λίγο πως δέκα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου απήχθησαν το βράδυ της Δευτέρας σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.


Για την κατάσταση έχει ενημερωθεί ο Τούρκος ΥΠΑΜ και ο αρχηγός της ΜΙΤ. Το τουρκικόπλοίο φαίνεται πως βρίσκεται στα χωρικά ύδατα της Γκάνας.


Ένας υπεύθυνος της εταιρείας Kadioglu Denizcilik που διαχειρίζεται το εν λόγω πλοίο επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τις πληροφορίες για την πειρατεία στη Νιγηρία. Όπως είπε, τη στιγμή της επίθεσης πάνω στο πλοίο Paksoy-I βρίσκονταν συνολικά 18 ναυτικοί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, την οποία επικαλείται ο ενημερωτικός ιστότοπος Haberturk, αναφέρεται ότι το φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από την Ντουάλα του Καμερούν με προορισμό το Αμπιτζάν.


Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση των πειρατών.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP Ομέρ Τσελίκ επιβεβαίωσε την επίθεση, σημειώνοντας ότι οι τουρκικές αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι απαγωγές ναυτικών για λύτρα είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία, αν και έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους αναφέρθηκαν 14 επιθέσεις πειρατών στα ανοιχτά της Νιγηρίας, από 22 την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας αποδίδει αυτή τη μείωση στην κινητοποίηση περισσότερων πολεμικών σκαφών εναντίον των πειρατών.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.