ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Η ρωσική Αεροπορία «αναζητά» τους αντάρτες που κατέρριψαν τα δύο ελικόπτερα του συριακού Στρατού


Δράση ανέλαβε σήμερα η ρωσική Αεροπορία στην βορειοδυτική Συρία στην περιοχή όπου δύο ελικόπτερα του συριακού Στρατού έπεσαν θύματα των αντιαεροπορικών βλημάτων των ισλαμιστών ανταρτών, την περασμένη εβδομάδα.


Έτσι ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πολλαπλές επιδρομές στοχεύοντας θέσεις εξτρεμιστών ατάκτων κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Μ 4 που συνδέει το Χαλέπι με την Λαττάκεια.

Πάρτε μια "γεύση":

Ειδικότερα η ρωσική Αεροπορία επικέντρωσε την δραστηριότητά της στην περιοχή Jisr Al-Shughour, μια στρατηγική περιοχή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.


Στόχος τους η οργάνωση Hay’at Tahrir Al-Sham, μια εξτρεμιστική οργάνωση τουρκμένων η οποία πολεμά το συριακό Στρατό στην βορειοδυτική Συρία και η οποία φέρεται να κατέρριψε τα δύο ελικόπτερα.

Την  ίδια ώρα η Άγκυρα ανακοίνωνε ότι  θα  αναπτύξει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ και θα ανταποδώσει σε επιθέσεις συριακών δυνάμεων στην περιοχή εκεί, ακόμα και όταν η Άγκυρα συνεχίζει τις συζητήσεις με την Μόσχα για την κατάσταση που επικρατεί στην  βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Τουρκική αντιπροσωπεία είχε σήμερα συναντήσεις με Ρώσους ομολόγους της στη δεύτερη μέρα των συνομιλιών στην Μόσχα, χωρίς να διαφαίνεται κάποια συμφωνία για το Ιντλίμπ, όπου η προώθηση συρο-ρωσικών δυνάμεων τις τελευταίες εβδομάδες έχει σκοτώσει Τούρκους στρατιώτες και έχει οδηγήσει σε μαζικό εκτοπισμό άμαχου πληθυσμού.


 «Θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη και την ενίσχυση στρατιωτών στην περιοχή για να θωρακίσουμε την ασφάλεια της Ιντλίμπ και των αμάχων εκεί. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε», δήλωσε ο Καλίν σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.