ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Kλιμάκωση στην Συρία: Η Άγκυρα βομβάρδισε συριακά στρατεύματα - Πάνω από 35 νεκροί


Η Άγκυρα προχώρησε άμεσα σε αντίποινα κατά των δυνάμεων του Άσαντ και βομβάρδισε θέσεις του συριακού Στρατού σκοτώνοντας, - σύμφωνα με τον Ερντογάν,-  «από 30 έως 35» Σύροιους στρατιώτες.


Η τουρκική επίθεση εξαπολύθηκε σε αντίποινα για βολές του συριακού πυροβολικού στην Ιντλίμπ νωρίτερα σήμερα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί και να τραυματιστούν άλλοι εννέα, εκ των οποίων ένας σοβαρά. Στις επιθέσεις κατά των τουρκικών θέσεων, σύμφωνα με αναφορές από συριακές πηγές, συμμετείχε και η ρωσική Αεροπορία.

Σύμφωνα πάντα με τον Ερντογάν, Η Τουρκία είχε ενημερώσει τη Μόσχα για την επικείμενη  "απάντηση"  της  Άγκυρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία, θα συνεχίσει τα αντίποινα για επιθέσεις εναντίον των τουκικών δυνάμεων στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ.


«Απαντήσαμε αναλόγως σ' αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, είτε με το πυροβολικό είτε με τους όλμους μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας και των αδελφών μας στην Ιντλίμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. «Αυτοί που αμφισβητούν την αποφασιστικότητά μας θα καταλάβουν σύντομα πως έκαναν ένα σφάλμα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων «σοβαρά», από σφοδρά πυρά πυροβολικού συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά) σήμερα Δευτέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Κατά την Άγκυρα, οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν «αμέσως» τα πυρά που δέχθηκαν και «κατέστρεψαν πολλούς στόχους» στην Ιντλίμπ.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στηλίτευσε το ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυροβολικό τα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων του,  μολονότι «είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις τουρκικές θέσεις».

Προφανώς η Άγκυρα θεωρεί αυτονόητο δικαίωμα να εισβάλει όποτε θέλει σε μια ανεξάρτητη χώρα κατόπιν «ενημέρωσης» και να μην υπάρχει καμία αντίδραση. Έντεχνα όμως απέφυγε να κατονομάσει εμπλοκή της Μόσχας στο περιστατικό, καθώς θέλει να αποφύγει την οποιαδήποτε σύγκρουση μαζί της.

Της ζήτησε όμως τώρα να αποφύγει να εμποδίσει τα τουρκικά αντίποινα. Η κατάσταση στην Συρία είναι «περίεργη» διότι Άγκυρα και Μόσχα έχουν αντίρροπα συμφέροντα.

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει 12 θέσεις παρατήρησης-βάσεις στην περιοχή, βάσει μιας συμφωνίας του 2017 με τη Ρωσία και το Ιράν. Ωστόσο,είναι πλέον περικυκλωμένες από τις συριακές δυνάμεις.

Η Άγκυρα θέλει να παραμείνει η Ιντλίμπ ως έχει, δηλαδή υπό φιλοτουρκική ισλαμιστική κατοχή, ενώ η Μόσχα θέλει την επιστροφή της στον συριακό εθνικό «κορμό» για να λήξει οριστικά την συριακή σύγκρουση και να εδραιώσει την κυριαρχία της στην χώρα.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.