ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Σ. Τσιόδρας: Απαραίτητο ακόμα και τώρα το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου


Μπορούν να κάνουν ακόμη και τώρα, το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου όσοι ηλικιωμένοι και ασθενείς αυξημένου κινδύνου δεν το έχουν κάνει, ανέφερε ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας κατά την χθεσινή ενημέρωση των συντακτών υγείας. Το συγκεκριμένο εμβόλιο θωρακίζει τον οργανισμό από λοιμώξεις του αναπνευστικού και τις πνευμονίες.

Σε ερώτηση προς τον κ. Τσιόδρα σχετικά με το γεγονός ότι η κ. Άγκελα Μέρκελ όταν μπήκε σε καραντίνα έκανε εσπευσμένα το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας απάντησε πως είναι απαραίτητο για τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και κυρίως για ηλικιωμένους.

Αναλυτικά η απάντηση:

«O ιός δεν σέβεται κοινωνικά στρώματα, τάξεις, προσβάλλει οποιονδήποτε. Ακούσαμε πριν από λίγο για τη θετικοποίηση μεγάλου ηγέτη ευρωπαϊκής χώρας και Υπουργού Υγείας στην ίδια χώρα.

Και φυσικά, ακούγονται πολλά και για άλλες στρατηγικές που μπορούν να μας βοηθήσουν όσον αφορά επιπλοκές της νόσου. Είναι μία αναπνευστική νόσος που περιλαμβάνει φυσικά και λοιμώξεις από βακτήρια, όπως ο πνευμονιόκοκκος.

Ο εμβολιασμός με τον πνευμονιόκοκκο είναι μια στρατηγική πάρα πολύ σημαντική για τη Δημόσια Υγεία. Αφορά ομάδες του πληθυσμού που είναι ηλικιωμένοι, ηλικίας άνω των 65 ετών, και ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Έχει θεσπιστεί εδώ και πολλά χρόνια στην Πατρίδα μας. Πρέπει να πραγματοποιείται με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως αυτά που σας ανάφερα, σε ανθρώπους που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες. Και είμαι σίγουρος ότι οι γιατροί που δεν έχουν μεριμνήσει να εμβολιάσουν τους ασθενείς που ανήκουν στις αυξημένες ομάδες για πνευμονιόκοκκο, θα πρέπει να τους εμβολιάσουν έστω και τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά.

Αν τώρα ο ίδιος ο αναπνευστικός ιός, ο SARS CORONAVIRUS 2, που κάνει τη νόσο COVID-19 προκαλεί αυξημένες βακτηριακές επιπλοκές ή πνευμονίες, δεν έχει δημοσιευθεί κάποια μεγάλη σειρά, αλλά δεν υπάρχει και κανένας λόγος να μην το κάνει. Το έχουμε δει στη γρίπη, η οποία συμπεριφέρεται με παρόμοιο τρόπο, το έχουμε δει σε άλλους αναπνευστικούς ιούς.

Είναι σημαντική στρατηγική ελέγχου και πρόληψης των επιπλοκών από παρόμοιες νόσους και θα πρέπει να υπενθυμίζεται στους ασθενείς αυξημένου κινδύνου».


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.