ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

“Κλείνει τα μάτια” η ΕΕ για Τουρκία, “καίγεται” για Λευκορωσία


Ενώ η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές επιθετικές ενέργειες σε βάρος της  Ελλάδας και της Κύπρου, παραβιάζοντας  διεθνείς κανόνες και ναρκοθετώντας την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή  της ανατολικής Μεσογείου, οι ηγέτες της ΕΕ αντιπαρέρχονται το θέμα και εστιάζουν στο πολιτικό ζήτημα της Λευκορωσίας.

Θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τρίτη χώρα σε βάρος δύο χωρών-μελών, προσπαθούν να ενισχύσουν την εν εξελίξει “πορτοκαλί επανάσταση” που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πρώην  σοβιετική δημοκρατία, με στόχο να αποσπάσουν τη Λευκορωσία από τη σφαίρα ρωσικής επιρροής και να την φέρουν στην “αγκαλιά” της Δύσης και του ΝΑΤΟ.

“Σε ώτα μη ακουόντων” απευθύνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  ζητώντας από τους Ευρωπαίους ηγέτες και τα μέλη του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών να εγκύψουν στο θέμα της τουρκικής παραβατικότητας και να προχωρήσουν  στη λήψη αποφάσεων για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της γειτονικής χώρας που εξελίσσεται σε ταραξία της περιοχής.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν αγνοήσει μέχρι τώρα τις επανειλημμένες οχλήσεις της ελληνικής πλευράς και τα διαβήματα Μητσοτάκη-Δένδια, παραπέμποντας το θέμα από τη μία στην άλλη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών. Αντίθετα, κινήθηκαν με πρωτοφανή “βιασύνη” μόλις ανέκυψε το θέμα της Λευκορωσίας,  όπου η φιλοδυτική υποψήφια πρόεδρος  που συγκέντρωσε μόλις 6% των ψήφων, κατηγορεί τον (επαν)εκλεγέντα  με 84% πρόεδρο Λουκασένκο για νοθεία και αντιδημοκρατικές μεθόδους.

Η χρήση αστυνομικής βίας για τη διάλυση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε μία τρίτη χώρα, αντιμετωπίζεται λοιπόν από τους Ευρωπαίους ηγέτες ως σημαντικότερο θέμα από τις επανειλημμένες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της Τουρκίας και τις επιθετικές ενέργειές της σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τα ελληνοτουρκικά  και τα συναφή αιτήματα Ελλάδας-Κύπρου αφήνονται να... “σιτέψουν”: Παραπέμφθηκαν να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα γίνει στις 27-28 Αυγούστου στο Βερολίνο.


msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.