ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Αυστρία: Ομολόγησε κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας!


Ένα άτομο ομολόγησε πως διενεργούσε κατασκοπεία στην Αυστρία για τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η Αυστρία, μετά τη σύλληψή του, ετοιμάζεται να απαγγείλει κατηγορίες.


Οι αυστριακές αρχές ερευνούν κι άλλες ύποπτες κατασκοπευτικές δραστηριότητες, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ, προειδοποιώντας την Τουρκία ότι αυτό δεν θα γίνει ανεκτό. «Πρόκειται για άσκηση επιρροής από μια ξένη δύναμη στην Αυστρία κι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό με κανέναν τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τουρκική επιρροή στην Αυστρία», δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής για τη δημόσια ασφάλεια, Φραντς Ρουφ.

Είχαν προηγηθεί εκτεταμένες έρευνες της αυστριακής αστυνομίας έπειτα από τις βίαιες συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί τον Ιούνιο στη Βιέννη, ανάμεσα σε ομάδες Τούρκων και Κούρδων. Ένα άτομο ομολόγησε πλήρως ότι είχε «στρατολογηθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για να κατασκοπεύει άλλους Τούρκους πολίτες ή Αυστριακούς πολίτες με τουρκικό μεταναστευτικό υπόβαθρο και να τους αναφέρει στη συνέχεια στις τουρκικές αρχές ασφαλείας», πρόσθεσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών.

Όπως συμπλήρωσε, η δικαιοσύνη θα απαγγείλει κατηγορίες για φερόμενη κατασκοπεία. Ωστόσο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το άτομο αυτό, ενώ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε κάποιο σχόλιο.

Η Αυστρία, στο πλαίσιο των ερευνών της, ανακάλυψε πως τουλάχιστον 30 Αυστριακοί κρατούνταν στην Τουρκία στο διάστημα 2018-2020 μετά την είσοδό τους στη χώρα κι έχει ενδείξεις πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες προσπάθησαν να τους στρατολογήσουν.

«Η τουρκική κατασκοπεία δεν έχει θέση στην Αυστρία. Δεν υπάρχει θέση για την τουρκική επιρροή στην ελευθερία και στα βασικά δικαιώματα στην Αυστρία. Θα αγωνιστούμε με σθένος εναντίον τους. Η Europol και η προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχουν ήδη ενημερωθεί», κατέληξε ο Καρλ Νεχάμερ.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.