ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

4.000 υπογραφές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου


Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν συνέδριο και αλλαγή πολιτικής και συμμαχιών. O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αμφισβητεί τα κυβερνητικά σενάρια περί διευθέτησης του χρέους και θεωρεί διέξοδο τις πρόωρες εκλογές.
 
 Μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις της Χαριλάου Τρικούπη για τη Γραμματεία του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, η Κίνηση των 75, εσωκομματική τάση παπανδρεϊκής προέλευσης που ασκεί συστηματικά έντονη κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο, προέβη στη δημοσιοποίηση κειμένου με 4.000 υπογραφές, με το οποίο ζητά συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλαγή πολιτικής και συμμαχιών, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι σκοπεύει να θέσει και ζήτημα ηγεσίας με τη φράση «όλα από την αρχή».

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Κίνησης των 75 εκφράζουν τη ριζική αντίθεσή τους με το εγχείρημα μετεξέλιξης του Κινήματος όπως αυτό εκφράστηκε στις ευρωεκλογές, κάνοντας λόγο για «κατασκεύασμα» της Ελιάς και επιχείρηση απαξίωσης και εγκατάλειψης του ΠΑΣΟΚ, «με «συγκολλήσεις» κορυφής, χωρίς πολιτικό στίγμα και «πρόσωπα-διακινητές» μόνο των προσωπικών τους πολιτικών υποστάσεων».
 Στο ίδιο κείμενο δηλώνουν την αντίθεσή τους με τη «στρατηγική ταύτιση» του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ., υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα τους δεν μπορεί να έχει «μοναδικό σύμμαχο τη Δεξιά και αντίπαλο όλη την Αριστερά» και ακόμη διαμηνύουν ότι «δεν συμβιβάζονται με ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ». Διευκρινίζουν πάντως ότι η Χαριλάου Τρικούπη οφείλει «ως κόμμα ευθύνης» να συμβάλλει στην πολιτική σταθερότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.