ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ανακοινώθηκε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

 Η οικονομική βοήθεια στις οικογένειες που δεν έχουν καμία πηγή εισοδήματος αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά από τις αρχές του νέου έτους.
  Μια από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει η χώρα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, παρουσιάστηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
 Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει πιλοτικά από τις αρχές του 2015 σε 13 δήμους της χώρας και θα καλύψει περίπου το 7% του πληθυσμού δηλαδή 700.000 άτομα. Πρόκειται για τους δήμους Δράμας,
Έδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Τρίπολης, Σάμου, Σύρου και Μαλεβιζίου Κρήτης.
 Η οικονομική ενίσχυση θα είναι της τάξης των 200 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, 300 ευρώ για ζευγάρι, ενώ για κάθε ανήλικο τέκνο το ποσό αυξάνεται κατά 50 ευρώ.
Βάσει των υπολογισμών του υπουργείου, όταν θα το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πλήρως, το κονδύλι αναμένεται να φτάσει στο 1 δισ. ευρώ, ενώ θα υπάρξουν και άλλες παράλληλες δράσεις για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης όπως: επίδομα θέρμανσης, «μειωμένο» τιμολόγιο της ΔΕΗ, χορήγηση βιβλιαρίου ανασφαλίστου.
 Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης: «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη στιγμή γιατί παρουσιάζεται η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση στη χώρα που αλλάζει όσα ξέραμε για το κοινωνικό κράτος.  Πρόκειται για καινοτόμο θεσμό που θα είναι ο πυλώνας της κοινωνικής αλληλεγγύης του αύριο. Σήμερα παρουσιάζεται η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 13 δήμους που στην πλήρη εφαρμογή του θα καλύψει περί τους 700.000 συμπολίτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.