ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν το FIR Αθηνών

 Σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισέβαλε στις 11:04 στον Εθνικό Εναέριο Χώρο  μεταξύ της ν. Λέσβου και της ν. Χίου και μετά από λίγο πέταξαν επάνω από το σύμπλεγμα των νήσων Φούρνων.

  Ελληνικά μαχητικά F-16 είχαν λάβει στο μεταξύ έγκαιρη ενημέρωση και είχαν απογειωθεί από την Σκύρο, βάζοντας σε παραμέτρους βολής βλημάτων μακρού βεληνεκούς ΑΙΜ-120 (BVR) τα τουρκικά μαχητικά

 Ο σχηματισμός των τουρκικών μαχητικών προφανώς λαμβάνοντας το σήμα εγκλωβισμού από τα ελληνικά μαχητικά, διασπάστηκε σε 4 και 2 αεροσκάφη αντίστοιχα και ελάχιστα πριν τα προσεγγίσουν σε παραμέτρους βολής βλημάτων αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς τα ελληνικά μαχητικά, πέταξαν στις 11:27 τα 4 μαχητικά πάνω από τα νησιά. Ανθρωποφάγοι, στα 25.000 πόδια και των 2 F16 πέταξαν στα 12.000 πόδια σε μία κλασική κίνηση των τεσσάρων πρώτων να προσφέρουν κάλυψη στα δύο μαχητικά από τα ελληνικά μαχητικα.


Ο ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:30 νοτίως της ν. Σάμου, καταδιωκόμενα από ελληνικά μαχητικά.

 Tο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί σε μία κλιμάκωση των τουρκικών παραβιάσεων και συνεχών αερομαχιών τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο.

 Την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στο Αιγαίο τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 103 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριο Χώρου αναχαιτίστηκαν με "σκληρό" τρόπο από τα ελληνικά μαχητικά και το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε θρασεία ανανακοίνωση που μιλούσε για ''παρενόχληση'' σε ...διεθνή εναέριο χώρο, με εγκλωβισμό ραντάρ.

 Έτσι ''διαμαρτύρονται'' ότι την Παρασκευή τα ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν, 5 φορές, επί 13 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα συνολικά, με εγκλωβισμό ραντάρ τουρκικά F- 16, που πραγματοποιούσαν, λέει, εκπαιδευτική πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο...

 Μάλιστα σημειωνόταν στην ανακοίνωση ότι τα τουρκικά μαχητικά F–16, βάσει νέας πρακτικής που εφαρμόζουν τελευταία προχώρησαν και αυτά σε εγκλωβισμούς ελληνικών μαχητικών με ραντάρ.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.