ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Το κρίσιμο διήμερο 8-9 Απριλίου

Ιδιαίτερα κρίσιμο θεωρείται πλέον το διήμερο 8 και 9 Απριλίου, με τη χώρα να κινδυνεύει με πιστωτικό γεγονός αν δεν κατορθώσει να αποπληρώσει τη δόση που οφείλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Μεγάλη Πέμπτη.

Στις 8 Απριλίου, ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στη Μόσχα και θα συναντάται στο Κρεμλίνο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ορίστηκε η συνεδρίαση του euro working group, συνεδρίαση που θα συνεχιστεί και για δεύτερη ημέρα, κάτι που σπανίως συμβαίνει. Την 9η Απριλίου, μάλιστα, συνεδριάζει και το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αρμόδια κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία πως τελικά θα αποπληρωθεί η δόση των περίπου 450 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν χρήματα από όσα υπολογίζονται για τους μισθούς και τις συντάξεις.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη ένδειξη προς αυτή την κατεύθυνση αποτελούν και οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ πως η διαπραγμάτευση με την Ελλάδα συνεχώς βελτιώνεται, αν και σημείωσε πως «ακόμα χρειάζεται χρόνος» για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων και πως η χώρα μας χρειάζεται περισσότερες «μεταρρυθμίσεις».

Η Αθήνα, μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή φαίνεται να συζητά στο παρασκήνιο και την παροχή περισσότερων στοιχείων (ή και μικρών παραχωρήσεων) στο ασφαλιστικό, προκειμένου να λάβει μέρος των χρημάτων τον Απρίλιο.

Η ελληνική κυβέρνηση, άλλωστε, εκτιμά ότι έχει νόημα στη συνεδρίαση της Τετάρτης να αντιμετωπιστεί και το θέμα των επόμενων δόσεων, με πρώτιστες αυτές του Απριλίου, καθώς π.χ. η χώρα πρέπει να πληρώσει τόκους 274 εκατ. ευρώ για κρατικά ομόλογα στις 17 Απριλίου.

real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.