ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Χέσε μέσα Πολυχρόνη...


 Αέναες συνεδριάσεις για ένα... αέναο χρέος. Και τίθεται το εύλογο ερώτημα, ποιός πούστης επωφελείται απο αυτές τις "συνεδριάσεις", που την μια σταματούν, την μια ξαναρχίζουν, την άλλη παίρνουν αναβολή "επ' αορίστον", μετά ξαναρχίζουν το Σαββατοκύριακο και ούτο καθ' εξής? Τι σκατά κουβεντιάζουν και "αναλύουν" σε αυτές τις "συνεδριάσεις"? Πότε του Eurogroup, πότε της σύνοδος κορυφής, πότε των θεσμών, πότε του Brussels Group, πότε της ΝΑΣΑ, πότε των Τζεντάι.... Πως θα γίνει το χρέος της Ελλάδας "βιώσιμο"?  Όταν έδιναν τα δάνεια δεν το σκεφτόταν κανένας στην Ευρώπη αυτό? Τώρα "κάηκε" ο κώλος τους?

 Καλά στην Ελλάδα ας πούμε, δεν σκεφτόταν κανένας (τόσο αμόρφωτοι που είμαστε) πως θα αποπληρώναμε τα δάνεια που λάβαμε, στην Ευρώπη δεν το σκέφτηκε κανένας? Σίγουρα κάποιος Ευρω-πέος θα το σκέφτηκε, αλλά μάλλον όχι τόσο καλά...


 Η χώρα είναι χρεοκοπημένη εδώ και πέντε χρόνια τουλάχιστον, έχει διαλυθεί τελείως, έχει γίνει κάρβουνο και εξετάζουμε ακόμα αν το χρέος είναι "βιώσιμο". Ας έχει πεθάνει ο δανειολήπτης, το χρέος είναι "βιώσιμο"...

 Και εδώ σας παραθέτω την επιστημονική ανάλυση του κυρίου Skouliki Tom Η Ελλάδα έχει ένα χρέος 335 δις το οποίο αυξάνεται κατά 700 περίπου ευρώ ανά δευτερόλεπτο. Για να πληρωθούν οι τόκοι ύψους 1,5% χρειάζονται 5 δις το χρόνο. Με ΑΕΠ 180 δις - που δεν πρόκειται να αυξηθεί στον αιώνα τον άπαντα - και προκειμένου σε 30 χρόνια να φτάσει το χρέος στα 200 δις (120% του ΑΕΠ) θα πρέπει να πληρώνονται άλλα 4,5 δις κεφάλαιο ανά έτος.

Δηλαδή, αν μείνουν τα διακρατικά δάνεια, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 9,5 δις ή 5,3% του ΑΕΠ, τη στιγμή που σκοτωνόμαστε στα Eurogroup για 1%-3% για τα επόμενα 3 χρόνια.

Από την άλλη, αν γίνει κάποιο θαύμα  - να γαμηθεί ο Δίας για παράδειγμα - και βγούμε θριαμβευτές στις αγορές για να δανειστούμε με επιτόκιο 3% - παπάρια, με πολύ παραπάνω θα δανειστούμε - χρειάζονται 10 δις ανά έτος συν τα 4,5 δις που είπαμε πριν, άρα συνολικά 14,5 δις ή 8,1% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο χώρας που έτρεξε επί 30 συναπτά έτη με 8,1% του ΑΕΠ χρηματοοικονομικό βάρος, χωρίς να μπορεί να εκδίδει δικό της χρήμα.

 Με λίγα λόγια δηλαδή, απλά γεμίζουμε τον χρόνο των δελτίων ειδήσεων με μαλακίες, και κρατάμε τον κόσμο σε κατάσταση υπερέντασης ώστε να μην μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.