ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Σαμποτάζ στην Κριμαία


Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην Κριμαία. Αιτία: Λόγω  δολιοφθοράς σε δυο γραμμές υψηλής τάσης, διεκόπη πλήρως η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο η Κριμαία προμηθεύεται  από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, τέσσερις γραμμές υψηλής τάσης παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα στην Κριμαία, από την Ουκρανία. Οι δύο εξ αυτών υπέστησαν δολιοφθορές, πριν από τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, το υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης στην Κριμαία: 

«Στις 22 Νοεμβρίου στις 00:25  (σ.σ. 23:25 ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που έρχεται από την Ουκρανία στην Κριμαία. Βάσει της απόφασης της διοίκησης της Δημοκρατίας της Κριμαίας η χερσόνησος έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Εν μέρει εξασφαλίστηκε πάντως παροχή ρεύματος σε νοσοκομεία και άλλα ζωτικής σημασίας κτήρια, χάρη σε γεννήτριες, στις πόλεις Σιμφερόπολ, Γιάλτα και Σάκι, όπως ενημέρωσε το (ίδιο) υπουργείο.

Έως τώρα δεν έχουν καταλογιστεί, ούτε αναληφθεί, ευθύνες  για τις δολιοφθορές.

stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.