ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ατσαλένιος αετός 2... Ρώσοι και Αμερικάνοι εναντίον του ISIS

 Η "προφητική" ταινία του Σίντνει Φιούρι "Ατσαλένιος αετός 2", επαληθεύεται 27 χρόνια μετά., όπου Ρώσοι και Αμερικανοί πιλότοι συνεργάζονται εναντίον ενός κοινού εχθρού.

 Μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά το «Μυστικό Δείπνο» του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, αμερικανικές και ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν αδιάκοπα τον «οικονομικό πνεύμονα» του ISIS, αυτοκινητοπομπές πετρελαιοφόρων οχημάτων, αποθήκες καυσίμων, διυλιστήρια και στρατόπεδα, σε μια προσπάθεια να βάλουν τους τζιχαντιστές στη μέγγενη.





Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπερδυνάμεις εμφανίζονται πλέον αποφασισμένες να καταστρέψουν τα προπύργια του ISIS στη Μέση Ανατολή, ξεκινώντας από έναν ανελέητο οικονομικό πόλεμο.

Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα παρακολουθεί μουδιασμένη τις εξελίξεις, με τον Ταγίπ Ερντογάν να προσπαθεί σπασμωδικά να προσεταιριστεί τον Πούτιν, ο οποίος του έχει κλείσει την πόρτα κατάμουτρα, στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού «Σουχόι» (SU-24) από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πάνω από τα τουρκοσυριακά σύνορα.

Ανήμπορη να αντιδράσει απέναντι στο ξέσπασμα της «ρωσικής αρκούδας», η Τουρκία βλέπει να χάνει το ρόλο της στην περιοχή, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται να μην μπορεί να αντιδράσει απέναντι στην ισχύ της Μόσχας που διεκδικεί πλέον ανοικτά ρόλο ρυθμιστή στη Μέση Ανατολή.




Σήμερα αποφασίζει η Μ. Βρετανία

Εν τω μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η απόφαση της βρετανικής Βουλής για την πρόταση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για είσοδο και της «Γηραιάς Αλβιόνας» στον πόλεμο κατά του ISIS.

Σε περίπτωση που το σχέδιο Κάμερον εγκριθεί, αφού περάσει από τη βάσανο μιας συζήτησης τουλάχιστον 10 ωρών, όπως γράφει σήμερα, Τετάρτη ο βρετανικός Independent, τότε δεν αποκλείεται τα βρετανικά σμήνη των Tornados που ήδη βρίσκονται στην αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο να πιάσουν αμέσως δουλειά, βάλλοντας κατά στόχων των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Κάμερον έστειλε σαφή προειδοποίηση αργά χθες το βράδυ στους βουλευτές των Συντηρητικών να μην ταχθούν στο πλευρό του Εργατικού Τζέρεμι Κόρμπιν και τους «συμπαθούντες των τρομοκρατών», όπως χαρακτηριστικά είπε, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε μια σειρά στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.





Σε πλήρη ετοιμότητα και οι Γάλλοι

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες από γαλλικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εντείνει τις πιέσεις του και προς άλλες χώρες να συμμετάσχουν σε μια διεθνή στρατιωτική δύναμη συμμαχικών δυνάμεων εναντίον του ISIS.

Πάντως, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» αποτελεί την ραχοκοκαλιά της γαλλικής παρουσίας στη Μ. Ανατολή, κουβαλώντας επάνω του πολυάριθμα σμήνη από πολεμικά αεροσκάφη Rafale, όλα πάνοπλα και σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.


Πηγή 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.