ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Γενική απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αύριο - Ποιοι απεργούν


Γενική απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αύριο - Ποιοι απεργούν;

 Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην αυριανή γενική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.


 Η 35η γενική απεργία από το 2010, όταν ξεκίνησε η βαθιά οικονομική κρίση στην Ελλάδα, είναι αυτή που πραγματοποιείται αύριο από την ΓΣΕΕ.

 Μπορεί η έναρξη να γίνεται σήμερα, με την απεργία των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), όμως αύριο ακολουθεί το «κυρίως πιάτο» των κινητοποιήσεων, αλλά και των συλλαλητηρίων.

 Αφορμή γι’ αυτή τη νέα κινητοποίηση, είναι οι αλλαγές που προωθούνται στο Ασφαλιστικό, με τη ΓΣΕΕ να καταγγέλλει την κυβέρνηση για προσχηματικό διάλογο και για διαδικασία – παρωδία.

 Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ( τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ), θα λειτουργήσουν αύριο, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Ταυτόχρονα, θα ακυρωθούν όλα τα δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο.

 Επίσης, δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια.

 Στην κινητοποίηση συμμετέχουν: 

- Το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ).

- Το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ.

- Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι.

- Οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους και τις πολεοδομίες.

- Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, θα πραγματοποιήσουν την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ θα προχωρήσει σε ξεχωριστό συλλαλητήριο στην Ομόνοια, μια ώρα νωρίτερα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.