ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

"Θα κόβονται οι συντάξεις μέχρι να σπάσει το μαχαίρι"

Εξοργιστικό…


 Παράταση για τη νέα χρονιά παίρνει το Ασφαλιστικό το οποίο παραπέμπεται για τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου, με την κυβέρνηση να επιθυμεί να το κλείσει, με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις. Το πολιτικό θερμόμετρο παραμένει στα ύψη και αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο, με την κυβέρνηση να φοβάται τις διαρροές, να δέχεται πυρά από την αντιπολίτευση και έντονη πίεση από τους δανειστές, η απόσταση με τους οποίους είναι μεγάλη σε ότι αφορά την αύξηση των εισφορών και την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στην Εθνική Σύνταξη.

 Στο υπουργείο Εργασίας προχωράει η καταγραφή διατάξεων που θα ενσωματωθούν στο επίμαχο νομοσχέδιο, αλλά αφορούν στα ζητήματα της ενοποίησης των ταμείων κύριας ασφάλισης.

Τι ζητάει η τρόικα


 Οι δανειστές πιέζουν για ένα σκληρό μείγμα μέτρων που φέρνει μεγάλο “μαχαίρι” στις συντάξεις, με την ελληνική πλευρά ωστόσο να μην συζητά το ενδεχόμενο των οριζόντιων μειώσεων.

 Αντιθέτως, προτάσσει το ισοδύναμο της αύξησης των εργοδοτικών αλλά και των εισφορών των εργαζομένων. Ο υπουργός Εργασίας  Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως το θέμα των εργοδοτικών εισφορών βρίσκεται υπό συζήτηση με τους θεσμούς και ότι λείπουν 300 εκατ. ευρώ για να μην κοπούν οι κύριες συντάξεις.

ΣΕΒ

 Την ίδια ώρα,  κατά της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών τάσσεται ο τομέας της μακροοικονομικής ανάλυσης του ΣΕΒ .

 “Επιλογές αύξησης εργοδοτικών εισφορών για να περισωθούν οι συντάξεις δρουν αντιαναπτυξιακά και μάλιστα με άμεσα αποτελέσματα στο επίπεδο της απασχόλησης και των εισοδημάτων. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση της αδήλωτης εργασίας και της ανεργίας και μείωση, αντί αύξηση των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές” σημειώνεται στο δελτίο.

 Σύμφωνα με τους οικονομολόγους του ΣΕΒ, “τίθεται και θέμα αποτελεσματικής αξιοποίησης των εισφορών που καταβάλλονται για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των σχετικών τοποθετήσεων, δεδομένου του επενδυτικού κινδύνου. Αυτό είναι θέμα οργάνωσης στη διαχείριση κεφαλαίων, κατά το δυνατόν, από εμπειρογνώμονες της αγοράς που παίρνουν λελογισμένους κινδύνους για να πετύχουν καλύτερες αποδόσεις. Συνεπώς τίθεται επί τάπητος η διαχείριση κεφαλαίων κατά τον βέλτιστο επαγγελματικό τρόπο, όπως γίνεται από μεγάλα συνταξιοδοτικά ταμεία στο εξωτερικό, είτε δημοσίου είτε ιδιωτικού χαρακτήρα και όχι από διαχειριστές χαμηλών προδιαγραφών, συνδικαλιστές, εκπροσώπους φορέων, αποτυχημένους πολιτευτές κλπ.”.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.