ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Δεν αποσύρει η Τουρκία τα στρατεύματά της από το Ιράκ - Εκπνέει το τελεσίγραφο της Βαγδάτης


 Ήρθαν για να μείνουν στο Ιράκ τα τουρκικά στρατεύματα, που παραβίασαν τα σύνορα του Ιράκ και κατέλαβαν τις πετρελαιοπηγές της Μοσούλης.


 Παρά το τελεσίγραφο του Ιράκ προς την Τουρκία, το οποίο εκπνέει σε λίγες ώρες, οι Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, δεν έχουν πρόθεση να αποχωρήσουν απο την Ιρακινή επικράτεια.

 Ο πρόεδρος του Ιράκ, Φουάντ Μασούμ, έκανε λόγο για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά δεν φαίνεται να συγκινήθηκε και κανείς...

 ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε «Η Τουρκία είναι εδώ για να εκπαιδεύσει τις ιρακινές δυνάμεις να πολεμήσουν την τρομοκρατία. Όμως η ιρακινή κυβέρνηση έχει γίνει πολύ ευαίσθητη σε αυτό το θέμα. Κατανοώ ότι η ιρακινή κυβέρνηση θα αλλάξει τη στάση της, μετά την επιστολή που θα λάβει από τον πρωθυπουργό μας και μετά τη συνάντηση των υπουργών των δύο χωρών,».

 Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως η δραστηριότητα είναι μια «συνηθισμένη ανταλλαγή στρατιωτών». Στόχος της είναι η υποστήριξη ενός στρατοπέδου το οποίο οι τουρκικές δυνάμεις είχαν στήσει το προηγούμενο διάστημα με αίτημα του κυβερνήτη της Μοσούλης και σε συντονισμό με το ιρακινό υπουργείο Άμυνας. Ανοησίες!

 Ο πραγματικός στόχος είναι η εξασφάλιση των πετρελαιοπηγών της Μοσούλης απο την Τουρκία, απο όπου ο Ταγίπ Ερντογάν το μεταβιβάζει λαθραία προς την Δύση.

Πηγή 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.