ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Νέος ρόλος για τον Λουκά Παπαδήμο

 Είδες το "σύστημα"...? Δεν αφήνει "ξεκρέμαστα" ποτέ τα "τσιράκια" του. Ο πρώην "φυτευτός" πρωθυπουργός της Ελλάδας το διάστημα Νοέμβριο του 2011 εώς τον  Μάιο του 2012 και "δεξί" χέρι του επίσης πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη, αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2016.

  O Λουκάς Παπαδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε στο Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ), απ' όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) στις Οικονομικές Επιστήμες. Από το 1975 έως το 1984 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Το 1988 εξελέγη τακτικός καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 Το 2011 επελέγη ως ο πρώτος κάτοχος (inaugural professor) της έδρας «Μίνως Ζομπανάκης» του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Συστήματος στο Πανεπιστήμιο Harvard. Μεταξύ άλλων διετέλεσε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (1994-2002), ενώ από το 2002 έως το 2010 ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


 "Καθαρός" τραπεζίτης δηλαδή, ήξερε καλά να πίνει το αίμα του λαού και να ποδοπατεί κοινωνίες, να δημιουργεί ανεργία, ύφεση και εν τέλει να θανατώνει κόσμο δια της πλαγίας οδού με την γραβάτα.

 Πιστός στο δόγμα "ο τραπεζίτης καλύτερα να χάσει το μάτι του, παρά ένα ευρώ", ήταν ο άνθρωπος για την "βρώμικη" δουλειά της Ευρωζώνης, μετά την αποπομπή του "λεφτά υπάρχουν" Γιώργου Παπανδρέου.

 Για την προσφορά του στην εξόντωση του ελληνικού λαού απο την εποχή Σημίτη, το 1999 του απενεμήθη ο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το σχέδιο για την διάλυση της χώρας είχε ξεκινήσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.