ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Το ΚΚΕ τιμά τον Μπελογιάννη

«Ο Μπελογιάννης μας έμαθε άλλη μια φορά πώς να ζούμε και πώς να πεθαίνουμε./ Μ' ένα γαρύφαλλο ξεκλείδωσε όλη την αθανασία./ Μ' ένα χαμόγελο έλαμψε τον κόσμο για να μη νυχτώσει (...)».

Αυτό έγραφε, εξόριστος στον Αϊ - Στράτη ο Γιάννης Ρίτσος, στο ποίημά του «ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», στις 30 του Μάρτη 1952, την μέρα ακριβώς της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο της Αμαλιάδας, γενέτειρα του αφιερωμένη στον κομμουνιστή αγωνιστή, όπου θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας

Στην εκδήλωση, μάλιστα,  θα προβληθεί βίντεο για τη ζωή -  δράση του Νίκου Μπελογιάννη, ενώ θα υπάρξει και αφιέρωμα με τη συμμετοχή του ηθοποιού Κώστα Καζάκου.



Παράλληλα, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, θα λειτουργεί έκθεση αρχειακού υλικού - φωτογραφίας - εντύπων και ντοκουμέντων από την Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, η οποία θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 έως στις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00.

«Τα υλικά της έκθεσης φωτίζουν τη δράση και την προσφορά του Ν. Μπελογιάννη στους εργατικούς και αγροτικούς αγώνες στην περιοχή, στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και στον ΔΣΕ», αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό δελτίο του Περισσού, προσθέτοντας:

«Παρουσιάζουν την άφοβη και μαχητική του στάση απέναντι στην τρομοκρατία, στα βασανιστήρια, τις δίκες και στο εκτελεστικό απόσπασμα του μετεμφυλιακού αστικού κράτους τα οποία τον ανάδειξαν σε ένα παγκόσμιο σύμβολο ανυπότακτης ηρωικής κομμουνιστικής στάσης, τροφοδότησαν ένα τεράστιο κίνημα διεθνούς αλληλεγγύης και ενέπνευσαν κορυφαίους ποιητές, λογοτέχνες, εικαστικούς και διανοητές από όλο τον κόσμο»...

...Όπως ο Πωλ Ελυάρ, ο οποίος έγραψε για τον «άνθρωπο με το γαρύφαλλο»: «Ο Μπελογιάννης είναι νεκρός. Δε θυσίασε τίποτα απ’ την τιμή και την ελπίδα μας για ένα αύριο φωτεινό. Χαμογελούσε…».



real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.