ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Η Ρωσία απέρριψε και επίσημα την πρόταση ανακωχής στην Συρία που διατυπώθηκε από τους ισλαμιστές στο Ριάντ

Η Ρωσία απέρριψε και επίσημα την πρόταση ανακωχής των ισλαμστικών οργανώσεων που έγινε υπό την σκέπη της Σαουδικής Αραβίας σε σχετική σύναξη των τρομοκρατών στο Ριάντ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών όχι απλώς απέρριψε την πρόταση, αλλά απέρριψε ακόμα και την ελάχιστη νομιμοποίηση των τρομοκρατών «καθώς δεν έχουν το δικαίωμα να ομιλούν εξ ονόματος ολόκληρης της συριακής αντιπολίτευσης οι εξτρεμιστές».

«Παρά τις προσπάθειες των Σαουδαράβων συναδέλφων μας, η σύνοδος στο Ριάντ δεν αντιπροσώπευε τη συριακή αντιπολίτευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, διευκρινίζοντας πως «ένα μεγάλο μέρος των αντιτιθέμενων αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν αυτή τη συνάντηση γιατί δεν ήθελαν να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι με εξτρεμιστές και τρομοκράτες».

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε την απόπειρα της ομάδας αυτής που συναντήθηκε στο Ριάντ να ιδιοποιηθεί το δικαίωμα να ομιλεί εξ ονόματος ολόκληρης της συριακής αντιπολίτευσης», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Ομάδες της πολιτικής και ένοπλης αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν την Πέμπτη στο Ριάντ ότι συμφώνησαν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με τη συριακή κυβέρνηση, όμως απαίτησαν την αποχώρηση του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ μαζί με την έναρξη μιας ενδεχόμενης περιόδου μετάβασης.

Περίπου είκοσι άλλες ομάδες της αντιπολίτευσης, που δεν αμφισβητούν την κυβέρνηση Άσαντ, συναντήθηκαν την Τετάρτη στη Δαμασκό, ενώ κουρδικές και αραβικές ομάδες συναντήθηκαν στη βορειοανατολική Συρία προκειμένου να επεξεργαστούν ένα σχέδιο πολιτικής μετάβασης.

«Οποιαδήποτε συμφωνία για μια πολιτική διευθέτηση δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα μιας συμφωνίας ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ που επαναλαμβάνει πως «μόνο ο συριακός λαός μπορεί να αποφασίσει την τύχη της Συρίας».

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.