ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

«Τρόμος» στο Μαξίμου: Μεταθέτει για Γενάρη το ασφαλιστικό

Για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου παραπέμπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη Βουλή, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί μεν να το «κλείσει» όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ωστόσο «τρέμει» ενδεχόμενες αντιδράσεις και διαρροές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Για το λόγο αυτό φαίνεται πως έχει επιλέξει τη μετάθεση της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου για το διάστημα 10 - 15 Ιανουαρίου του 2016.

Κυβερνητικές πηγές διαρρέουν πως «απαιτείται περισσότερος χρόνος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί πρώτα ο απαραίτητος κοινωνικός διάλογος, αλλά και να κλείσει επιτυχώς το αίτημα της ελληνικής πλευράς για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών».

Η αλήθεια, ωστόσο, απέχει παρασάγγας: Καταρχάς, η κυβέρνηση φοβάται μήπως υπάρξει κάποια «δυσάρεστη έκπληξη» στην ψηφοφορία, χωρίς να την περιμένει. Και μπορεί - προς ώρας - ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ μόνο να «ψιθυρίζουν» και να γκρινιάζουν στους διαδρόμους της Βουλής για το ασφαλιστικό, ωστόσο ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το τι τελικά θα πράξουν.

Έτσι, με την πλειοψηφία των 153 να παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη για το μέλλον της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ξεκινά από σήμερα, Πέμπτη (03/12/2015) την «επιχείρηση μασάζ» τόσο προς τους βουλευτές της κυβέρνησής του, όσο και προς τον ελληνικό λαό.

Η αρχή θα γίνει με τη συνέντευξη που θα παραχωρήσει στην ΕΡΤ και θα συνεχιστεί με την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2016, όπου αναμένεται να υπεραμυνθεί των επιλογών της κυβέρνησής του και θα παρουσιάσει τους στόχους που θέτει από εδώ και πέρα.

Παράλληλα, παραμένουν μεγάλες οι αποστάσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για την αύξηση των εισφορών και την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στην εθνική σύνταξη, ενώ και στο εσωτερικό της κυβέρνησης κυριαρχούν πολλές και διαφορετικές απόψεις για μια σειρά από θέματα, όπως το εάν θα κοπούν οι κύριες συντάξεις, τι θα γίνει με τις επικουρικές, ποιο θα είναι το ποσοστό αναπλήρωσης και πώς θα ολοκληρωθεί η διοικητική ενοποίηση των ταμείων.

«Η κυβέρνηση μπορεί και μόνη της», διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το ναυάγιο Τσίπρα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Το αν μπλοφάρει ή όχι θα αποκαλυφθεί σε λίγες ημέρες...

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.