ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τα Σκόπια παραβίασαν την συμφωνία των Βρυξελλών – Έκλεισαν τα σύνορα

 Μετά την απαγόρευση διέλευσης Αφγανών στα σύνορα των Σκοπίων, περισσότεροι από 4.500 πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στην Ειδομένη.



 Ο συνωστισμός από το πρωί της Κυριακής στο Πολύκαστρο όπου δεκάδες λεωφορεία έχουν αποβιβάσει περισσότερους από 3.000 πρόσφυγες, είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι απ’ αυτούς να αποφασίσουν να φτάσουν μέχρι την ουδέτερη ζώνη περπατώντας περίπου 20 χιλιόμετρα.

 Ωστόσο, δεν μπορούν να περάσουν καθώς τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα μιας και απαιτούν όλοι οι πρόσφυγες να κατέχουν διαβατήριο ή ταυτότητα καθώς δεν επαρκεί πλέον το υπηρεσιακό σημείωμα που λαμβάνουν από τις ελληνικές αρχές.

 Σύμφωνα με την αστυνομία, η ροή προσφύγων από το Ιράκ και τη Συρία μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά αργή, ενώ συνολικά περιμένουν να περάσουν στη γειτονική χώρα περίπου 4.500 άνθρωποι.

 Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μίλησε για τις εξελίξεις στην Ειδομένη κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο Κανάλι της Βουλής και την Αλεξία Κουλούρη το βράδυ της Κυριακής.

 Ο κ. Μουζάλας χαρακτηριστικά δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανησυχούν γιατί τα Σκόπια παραβίασαν την συμφωνία των Βρυξελλών που προέβλεπε ρητά ότι μέχρι τις 6 Μαρτίου τα σύνορα θα είναι ανοιχτά.

 «Ήταν μια εξέλιξη που παραβίαζε τη συμφωνία που κάναμε πριν από 16 ώρες με την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε στο κανάλι της Βουλής ο υπουργός Μετανάστευσης και συμπλήρωσε «Έχουμε ξεκινήσει τις διπλωματικές κινήσεις, καθώς η παραβίαση αυτή έγκειται στο ότι αλλάζει το Status quo».

 Ετσι, πριν καλά – καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας των Βρυξελλων που προέβλεπε ότι καμία χώρα δεν θα κλείσει τα σύνορα της μέχρι την 6η Μαρτίου, τα Σκόπια παραβίασαν την δέσμευσή τους, παγιδεύοντας χιλιάδες μετανάστες προς την πλευρά της Ελλάδας. Μια δέσμευση που ανέφερε ότι θα διατηρηθεί το status quo στα σύνορα της ΕΕ έως τις 6 Μαρτίου, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία θα συμμετάσχει και η Τουρκία.

makeleio.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.