ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΕ: Επικοινωνιακό κόλπο το "παράλληλο πρόγραμμα"

Πολιτικό, επικοινωνιακού χαρακτήρα, αντιπερισπασμό της κυβέρνησης ενόψει της προώθησης των μνημονιακών δεσμεύσεων, χαρακτηρίζει το Παράλληλο Πρόγραμμα, που συζητιέται και θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, τονίζοντας ότι «στα μνημόνια δεν χωρούν ούτε κοινωνικά ισοδύναμα ούτε παράλληλα προγράμματα», «τα καταστροφικά μνημόνια ή τα εφαρμόζεις ή τα καταργείς».

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, το νομοσχέδιο «όχι μόνο δεν λύνει το κοινωνικό πρόβλημα της φτωχοποίησης του λαού, που προκάλεσαν και συνεχίζουν να εντείνουν και τα τρία μνημόνια, αλλά ούτε και ανακουφίζει ουσιαστικά τα θύματα αυτών των πολιτικών».


Σημειώνει ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μερικά αποσπασματικά μέτρα, με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, ώστε τελικά να αφορούν ελάχιστους, και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί αυτό το νομοσχέδιο όχι για να αντιμετωπίσει την ακραία φτώχεια, που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές της, «αλλά για να τη διαχειριστεί και ουσιαστικά να τη διαιωνίσει», ενώ «ταυτόχρονα με αυτό προωθεί και διατάξεις ή τροπολογίες επικίνδυνου και αντικοινωνικού χαρακτήρα».


«Ουσιαστικά το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης αποτελεί πολιτικό, επικοινωνιακού χαρακτήρα, αντιπερισπασμό της ενόψει της προώθησης των μνημονιακών δεσμεύσεων της για κατεδάφιση των συντάξεων, νέα φορομπηχτική καταιγίδα, εκχώρηση των κόκκινων στεγαστικών δανείων σε κερδοσκοπικά κεφάλαια και ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», τονίζει ο κ. Στρατούλης και καταλήγει:
«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι στα μνημόνια δεν χωρούν ούτε κοινωνικά ισοδύναμα ούτε παράλληλα προγράμματα, που υποσχόταν η σημερινή κυβέρνηση. Τα καταστροφικά μνημόνια ή τα εφαρμόζεις ή τα καταργείς. Ενδιάμεσος δρόμος, λόγω και της ταπεινωτικής εποπτείας των δανειστών, δεν υπάρχει».

real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.